Search for content, post, videos

Pro si contra unghiilor false

Sunt intrebata des de catre cliente daca este bine sa isi puna unghii sau doar sa isi faca manichiura in mod regulat.

Auzeau des de la alte prietene care au adoptat manichiura falsa (gel sau acryl), cum se plangeau de dureri. Da pot exista si dureri dar mai bine sa va explic in ce consta procesul de constructie a unei unghii false si de unde apare durerea.

In primul rand dupa ce se dezinfecteaza mainile se va folosi o pila speciala peste suprafata unghiei si se va indeparta stratul de pe suprafata ( uleios) pentru a permite gelului/acrylului sa adere pe suprafata unghiei.

In timpul acestui proces, unghia se subtiaza, normal doar dai cu o suprafata aspra peste unghia si asa subtire, si devine mai fragila.

Dupa o anumita perioada, intre 2 pana la 4 saptamani in functie de cat de repede creste unghia, se va face intretinerea ceea ce inseamna ca se necesita umplerea golului lasat dupa ce unghia a crescut. Pentru a se face acest lucru este nevoie de sa pileasca suprafata unghiei crescute la fel ca prima oara dar si o parte din suprafata gelului/acrylului pentru ca nivelarea sa se faca mai usor si pentru a se improspata manichiura. De multe ori este nevoie, dar si mai rapid, sa se foloseasca o freza care permite indepartarea stratului de gel/acryl mult mai repede. Nimeni nu vrea sa stea 4 ore in salon pentru o manichiura.

Cu timpul acest lucru dauneaza unghiei naturale deoarece repetarea acestui proces o va subtia din ce in ce mai mult si normal vor aparea durerile. Dar exista si avantaje:)

Unghiile false sunt denumite asa recent, ele de fapt se numesc proteze deoarece au fost create cu scopul de a remedia anumite defecte ale unghiei naturale. Unele persoane nu reusesc sa renunte la rosul unghiilor, altele au o unghie defecta de la nastere (nu creste complet) sau cum patesc eu la unul din degete, creste intr-o parte din cauza unui accident din copilarie in care mi-am pierdut unghia iar dupa ce aceasta a crescut din nou, are o pozitie mai ciudata:). Aplicate corect aceste defecte se pot remedia. De asemenea exista tot felul de geluri aparute in ultima periodata cu o aderenta mult mai buna care necesita minimum de efort atunci cand vine vorba de construirea unei unghii.

Dar ca orice altceva in viata, ce e prea mult strica. Eu recomand ca la o anumita perioada sa se renunte la unghiile false pentru a permite regenerarea celei naturale astfel evitandu-se acele dureri neplacute sau alte complicatii ce pot aparea datorita procesului repetat de pilire a suprafetei unghiei.

O zi buna va doresc

Iar daca aveti sugestii sau intrebari ma puteti contacta pe pagina mea de facebook. Va voi raspunde cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *