Search for content, post, videos

Parafina: efecte benefice unghiilor si pielii

Nimanui nu ii place sa aibe mainile aspre iar de multe ori vremea rea de afara combinata cu detergentii care ii folosim dauneaza unghiilor si pielii. Cand se intampla acest lucru eu recomand tratamentul cu Parafina!

Initial acest tratament folosit pentru a relaxa barbatii inainte de masaj tratand intinderile si durerile musculare. Dar mai tarziu s-a descoperit ca se poate folosi si la manichiura si pedichiura.

 

Dar ce inseamna Parafina?

      Este o substanta ce se aseamana cu ceara de la lumnari, un complex de substante ce contin cantitatea maxima de hidrogen. Lumanarile propriu zise sunt facute si ele din parafina.

      Aceasta se topeste intr-un aparat special la temperatura de 52-54 de grade C cand incepe sa devina vascosa,lichida aproape. Aceasta va fi aplicata pe zona cu probleme,in acest caz maini. Da o sa va ganditi ‘Cum, ceara topita pe mainile mele, ma va arde!’ Nu, nu se va intampla acest lucru. Conduce foarte putina caldura si de asemenea se raceste si foarte repede. Temperatura aflata sub un strat de Parafina creste cu doar 1.5-2 grade maxim.

 

Cum functioneaza acest tratament?

  In timpul tratamentului, mainile vor fi bagate in ceara topita care se afla intr-un aparat special. Dupa cateva secunde se vor scoate mainile iar ceara se va intari la suprafata.  Pielea cand este incalzita si o obliga sa transpire sub suprafata cerii intarite. Deoarece umezeala nu va putea fi eliberata aceasta va intra la loc in piele hidratand-o.

    Datorita cresterii de temperatura va creste si circulatia sangelui. Ajuta la incheieturilor cu probleme, repara stratul de peiele afectat si ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor. De asemenea ajuta la eliberarea toxinelor din corp. Se recomanda ca mainile sa stea acoperite ceara respectiva timp de 25-30 de minute pentru a avea efect. Nu numai ca acest tratament ajuta pielea mainilor sa se intinda si sa fie mai fina dar si unghiile vor arata si vor fi, bineinteles, mai sanatoase. Efectul este vizivil dupa prima sedinta, deci foarte eficient:)

   Este recomandat si in cazul pedichiurii mai ales atunci cand ai probleme cu piele uscata si dura de pe calcaie  dar mai alex cu unghiile tari care sunt ATAT DE DIFICILE  de lucrat cand vine vorba de unghiile de la picioare.

 

Tratamentul cu parafina este o procedura simpla si facuta de 2 ori pe saptamana consider ca este de ajuns. Unghiile vor fi mai stralucitoare iar pielea mai curata si mai fina.

 

In cele din urma..Nu numai unghiile trebuiesc ingrijite pentru a avea o manichiura frumoasa nu? Trebuie sa gandim in ansamblu!

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *