Search for content, post, videos

Cuticulele, cum sa le ingrijim

De obicei cuticulele nu sunt un subiect ce se afla in gandurile noastre prea des. Poate doar cand ajungem la manichiura. Ele fac parte din pielea noastra si au un rol foarte important. Se afla chiar deaspura bazei matrixului sau cu alte cuvinte, locul de unde incepe unghia sa creasca. Acestea au rol de protectie ca o bariera.

     In general majoritatea au tendinta sa le taie dar nu este un lucru foarte bun asa ca hai sa vedem cum este mai bine sa le ingrijim.

1. Nu le taiati.

Cand facem acest lucru riscam sa ranim pielea si practic cream o cale de acces pentru infectii si iritatii. Taierea lor poate cauza si acele pete/dungi albe care le gasim uneori pe suprafata unghiei sau chiar santuri in unghie.

O infectia in zona cuticulelor nu numai ca este inestetica este de asemenea si dureroasa.

2. Impinge-ti, impinge-ti, impinge-ti

Una din avantajele acestui lucru este faptul ca unghia va parea mai lunga:) Va trebuie doar un betisor de portocal sau bambus ( le gasiti la orice magazin de cosmetice) si impingeti incet cuticula.

  SFAT! faceti acest lucru atunci cand faceti baie si cuticulele sunt inmuiate de la apa calda 🙂

Multe cliente sunt foarte speriate de faptul ca vor face vreo infectie in urma taierii cuticulei asa ca daca le impingeti evitati acest lucru si ve-ti avea si o grija in minus. Si nu, nu va creste mai incet daca o taiati. Acest lucru nu este adevarat.

3. Hidratare

Ca si restul pielii si acestea au nevoie de hidratare. Pute-ti vedea metode de ingrijire si in articole anterioare:)

4. Hidratare din nou 😛

Creme hidratante, ulei de masline, tratamente cu parafina..toate sunt recomandate. Insist asupra acestui lucru deoarece este cea mai buna metoda de a pastra mainile si unghiile sanatoase.

 

5. Mergeti la o manichiurista cu experienta.

Chiar daca asta insemna sa dati cativa lei in plus. Ar putea insemna evitarea unor probleme grave mai tarziu. Cum am mai spus intr-un articol anterior, Parochinia este problema numarul unu cand vine vorba de afectiuni ale unghiei iar daca cuticulele nu sunt taiate corect exista un risc mare sa ne infectam. Daca insista sa va taie cuticula refuzati. Pana la urma sanatatea dumneavoastra este in joc. Nu va va plati nimeni tratamentul cu antibiotice si nu vor trebui sa suporte durerile cauzate de o sesiune de manichiura proasta.

6. Evitati detergenti puternici.

 

Pielea mainilor este cea mai afectata fata de restul corpului pentru ca trebuie sa spalam vase, sa spalam de mana vreun ciorap uitat in cosul cu rufe sau folosim des acetona. Este important sa purtam manusi din vinil pentru a evita efectele neplacute.

7. Nu baga-ti mainile in gura.

Da e un sfat care il dai de obicei copiilor dar si noi ca adulti o facem fara sa ne dam seama. Persoanele care au tendinta sa iti roada unghiile sau pielitele sunt cel mai expuse riscului de bacterii si infectii.  Exista multe metode de a evita acest lucru dar in primul rand motivul pentru care trebuie sa renuntam la un astfel de obicei este faptul ca mainile nostre foar fi inestetice.

 

Este important sa avem grija de noi. Sanatatea este cea care conteaza cel mai mult, chiar si cea a cuticulelor:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *