Search for content, post, videos

Atitudinea, tinuta cea de zi cu zi

Atitudinea conteaza mai mult decat orice piese vestimentare ai pune pe tine, indiferent de cat de scumpe sau exclusiviste ar fi.

 

Dar, ce inseamna, pana la urma, o atitudine BUNA, care sa te scoata in evidenta “in a good way”? Cred ca raspunsul este: o atitudine NORMALA.

 

Bineinteles, nu vorbesc despre acel normal in care te scarpini in nas, normalul pe care-l afisezi dimineata sau seara, inainte de culcare. Vorbesc despre acea atitudine, stare, care te face pe tine sa te simti confortabil.

 

Incearca sa te gandesti la tine privindu-te din exterior. Analizeaza-ti greselile, indreapta-le, incearca sa te transformi in persoana pe care tu sa o placi, sa o apreciezi, in persoana cu care tie ti-ar placea sa intri in contact, sa o cunosti.

 

Am facut si eu acest exercitiu in urma cu multi ani, cand cea mai mare grija a mea era: oare cum ma vad cei din jurul meu? Oare ma plac? Oare ma comport asa cum trebuie? Dar, daca fac cutare lucru, ce vor crede oamenii de langa mine? Pana la urma, am incetat sa ma mai chinui INUTIL.

 

Vorbeam mai sus despre o atitudine normala. Dar, atentie, aceasta normalitate trebuie controlata putin, mai ales in functie de locul in care ne aflam, de oamenii cu care intram in contact. Bineinteles, NU controlata de dragul celor din jurul nostru, ci controlata pentru a ne face pe noi insine sa ne simtim confortabil.

 

De multe ori, o atitudine gresita, care nu ne place nici noua si care parca nu ne da pace, de multe ori, sa ne simtim bine, are o mare legatura cu complexele pe care le avem. Atat eu, cat si voi, cu siguranta, avem cateva complexe la care nu vom renunta curand. Dar asta nu inseamna sa ne baricadam in casa si sa nu mai dam ochii cu lumea. Avem fiecare un job, iesim “in lume”, participam la diferite evenimente. Si… decat sa ne vada cei din jur precum niste persoane complexate, mereu cu privirea in jos, care niciodata nu iau cuvantul intr-o discutie… mai bine ne rezolvam problemele cu atitudinea, cu comportamentul, care vrem, bineinteles, sa ne avantajeze.

 

In fiecare dimineata uitati-va in oglinda, spuneti-va ca sunteti cei mai buni, ca aratati bine, ca sunteti niste invingatori, ca ziua de azi va fi una buna in care veti fi apreciati. Caracterizati-va in cateva cuvinte, apoi adoptati atitudinea care sa exprime ceea ce sunteti voi, ca oameni. O atitudine care, in primul rand, sa va faca pe voi sa va simtiti confortabil si, in acelasi timp, naturali vis-a-vis de oamenii din jurul vostru.

 

Te astept pe alexandruconstantin.com si pe facebook.com/AlexandruConstantinOfficial

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *