Search for content, post, videos

Tehnici de tuns pentru fiecare tip de par: linia, graduarea si treptele

Tehnicile de tuns sunt cele care ne pot pune in evidenta anumite trasaturi sau ne pot corecta anumite imperfectiuni ale fetei sau ale formei capului.

 

LINIA este tehnica de tuns care creeaza cea mai mare greutate parului. Se realizeaza atunci cand tot parul este tuns la acelasi nivel (0 grade). Prin tehnica de tuns linie se creeaza forma exterioara a parului, asadar conturul. Coafurile realizate prin tehnica de tuns linie se potrivesc foarte bine cu bretonul drept. Tehnica de tuns linie poate fi folosita pe orice tip de par, dar nu este neaparat indicata pe un par cret.

 

GRADUAREA creeaza cel mai mult volum parului. Graduarea se realizeaza atunci cand parul este mai scurt in partea de contur si mai lung in zona de top (intre 0 si 90 de grade). Unul dintre avantajele acestei tehnici de tuns este faptul ca poate compensa formele plate ale capului. De altfel, graduarea este singura tehnica ce construieste greutate, fiind recomandata mai ales la un par fin.

 

TREPTELE reprezinta tehnica de tuns care ia din greutatea parului, facandu-l mai usor si cu mai multa miscare. Treptele se realizeaza atunci cand parul este tuns de la nivelul de si peste 90 de grade. Aceata tehnica de tuns este indicata mai alea la un dar des si gros.

 

In ceea ce priveste tehnica de tuns potrivita parului, un profesionist in hairstyling este cel in masura sa decida care este tehnica ideala in functie de densitatea si de textura firului de par.

 

Dumitru “Vivi” Gîciu – hairstylist / coafor stylist din 2008, castigator al concursului Wella Awards 2009 (locul 3) si al concursului Wella Awards 2011 (locul 1).

www.differentsalon.ro

www.facebook.com/differentsalon

Schimbare de look: by Vivi Giciu

tunsoare-linie-schimbare-look-1

tunsoare-linie-schimbare-look-2

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Iuliana Maria</cite>

    Cautam colaboratori care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Nu este necesara experienta, insa se pune accent pe rabdare, seriozitate si perseverenta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Doar cei care vor absolvi toate aceste lectii vor fi acceptati in proiect. Oferim contract de comision si seriozitate maxima. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *