Search for content, post, videos

Pardesiul in stil rusesc: elegant si feminin

 

de Catalina Dumitrescu –Designer Vestimentar la Kiki Lou Design
Cu o versatilitate remarcabila, pardesiul este o piesa vestimentara care ne scoate din multe incurcaturi. Primavara, toamna, in zilele mai calde de iarna sau serile racoroase de vara, pardesiul poate fi purtat cu atitudine atat ziua, cat si la tinutele de seara rafinate.

In ultimele cateva decenii, pardesiul a devenit o piesa must have, fiind o propunere omniprezenta pe podiumuri si in prezentarile caselor de moda.
Trench-ul englezesc si modelul cu inspiratie military sunt cele mai populare tipuri de pardesiu, insa acesta poate lua si forme mult mai feminine si mai seducatoare.

Una dintre acestea este cea inspirata de rochiile ample purtate in Rusia tarista, in care elita societatii ruse se evidentia printr-un simt estetic bine definit. Printesele si baronesele erau preocupate sa aiba o imagine eleganta, rafinata si remarcabila.

Pardesiile lor urmau linia rochiei, stranse pe talie, cu falduri ample si erau realizate din materiael pretioase, cu imprimeuri si culori vii, dar niciodata tipatoare.
Cu lungimi putin sub genunchi, pardesiile erau purtate atat in plimbarile de zi, dar si la balurile fastuase care aveau loc in inalta societate.

Iata cateva modele de pardesiuri inspirate de moda din sec. XIX din Rusia.

p1 p2

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *