Search for content, post, videos

Un desert in tendinte cu anotimpul

A venit toamna grabita parca sa ne bage pe toti in casa. A venit de parca prea multa agitatie perinda in jurul verii, ca si cand a venit timpul ca toti sa ne reluam vietile monotone, iar job-urile sa redevina casa, iar casa refugiu.

Ploua de parca s-a rupt cerul, strazile sunt cufundate in noroi si apa, iar ziua se desfasoara cum era prezis, acasa-job, job-acasa si cam atat.

Partea buna a toamnei, este ca aduce cu ea ce asteptam intreg anul, dovlecii. Vine si halloween-ul, vin si cluburile indoor.

Astazi am pregatit o reteta in tendinte cu anotimpul. Daca tot face astfel incat noi sa ne izolam in casa in asteptarea iernii, iata ca o reteta in genul acesta nu poate fi decat un plus in toata combinatia.

Ingrediente:

          ·          ½ dovleac

          ·          2 oua

          ·          ½ pahar apa calduta

          ·          1 lingura ulei

          ·          Zahar

          ·          Faina

 

Mod de preparare:

 

          ·          Se prepara aluatul din oua, faina, apa, ulei si se framanta bine pana cand obtinem un aluat ca de taietei, bine framantat.

          ·          Dovleacul se curata de coaja si de seminte (in piata exista si dovleac gata curatat si ras), se rade ( in robotul de bucatarie) si se amesteca cu zahar.

          ·          Se imparte aluatul in 2 foi egale.

          ·          Intindem prima foaie pe care presaram un strat de dovleac, iar apoi rulam. La fel procedam si in cazul celei de-a doua foi.

          ·          Se unge o tava cu unt si o dam la cuptor ungand din cand in cand cu ulei, pana devine aurie.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *