Search for content, post, videos

Supa de dovleac pentru, pentru o seara de toamna

Deja termenii astia regali se folosesc peste tot si tocmai de asta am spus ca este foarte indicat sa ii dam un titlu regal.

Dovleacul isi merita pe deplin titlul de duce, deoarece pate fi cu usurinta stapanul toamnei, mai mult decat atat ar putea fi print sau rege.

Exista foarte multe retete ce au la baza dovleacul insa unele sunt cunoscute, altele sunt mai putin cunoscute.

Cel mai utilizat mod al dovleacului este placinta cu dovleac si dovleacul copt. Astazi vom vorbi despre o reteta mult mai speciala si mai putin cunoscuta pe meleagurile romanesti.

Supa crema de dovleac

Ingrediente:

1 Ceapa
1 dovleac potrivit
400 ml lapte de cocos
Ghimbir razuit ½ lingura
2 linguri ulei
1 lingura ulei de dovleac
5-600 ml supa de legume
1 ardei iute

Mod de preparare:

Dovleacul se curata de coaja si se taie in bucati mari.
Ceapa se curata si se taie in bucati mari.
Intr-o cratita cu ulei incins se adauga ceapa.
Se caleste putin si se adauga dovleacul si ghimbirul.
Se amesteca si se adauga supa de legume.
Se adauga sarea, ardeiul iute intreg si laptele de cocos.
Se lasa sa fiarba in jur de 20-25 de minute pana cand dovleacul s-a inmuiat.
Se paseaza cu un mixer vertical, sau manual cu pisator pentru piure clasic, apoi se strecoara.
Se poate servi cu crutoane de paine sau Kaiser prajit.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *