Search for content, post, videos

Supa crema de ciuperci, pentru o zi friguroasa de toamna

Nu mai este o noutate ca toamna a venit. Deschidem ochii, privim pe fereastra si ne loveste din plin vremea de afara.

Toamna a venit si cu bune si cu rele. A adus ploaia si frigul dar a adus legumele delicioase de toamna: ciupercile.

Ce poate fi mai potrivit si delicios pentru o zi de toamna racoroasa, decat o supa fierbinte numai buna de mancat.

Supa crema de ciuperci

Pentru aceasta minunata supa crema de ciuperci avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

300 g ciuperci ( nu conteaza in mod special ce tip de ciuperci alegem), 70 g unt, 2 felii de paine alba (miezul lor), sare si piper.

Mod de preparare:

Se spala ciupercile bine.
Jumatate din cantitatea lor se toaca marunt si impreuna cu miezul de paine taiat cubulete si un litru de apa, se pun la fiert pentru 15 minute.
Dupa ce au fiert se strecoara (zeama se pastreaza) si se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.
Peste piureul obtinut se toarna apa in care au fiert.
Cealalta jumatate din cantitatea de ciuperci se toaca marunt si se pun in unt intr-o cratita acoperita sa fiarba impreuna cu zeama pe care o lasa.
Dupa ce au fiert se toarna in supa, se adauga sare si piper si se lasa sa fiarba.
Se serveste calda impreuna cu niste crutoane de paine.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *