Search for content, post, videos

Reteta de serbet de trandafir – gustul copilariei

Parca simt acum mirosul placintelor de la bunici facute in cuptorul cu jar de afara, a dulcetei de nuci verzi si a serbetului de trandafiri.

Cu ceva ani in urma, bucuriile se rezumau la lucruri mult mai simple, mult mai placute, mult mai aproape de suflet. Un cozonac proapat de sarbatori, sau un serbet bun facut in casa in loc de ciocolata ieftina, ambalata pompos si vanduta scump, ne bucurau zilele copilariei.
Serbet de trandafiri

Ingrediente:
300 g petale de trandafiri de dulceata
1 l apa
1 kg zahar
Zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca se pun petalele.
Se fierb bine si se lasa la racit peste noapte
Se strecoara
Din apa ramasa se iau 3 pahare in care se adauga zaharul si se pune la fiert pana cand acesta incepe sa se lege.
O luam de pe foc, lasam 2 minute sa se linisteasca si amestecam cu mixerul adaugand o lingurita de zeama de lamaie.
Continuam sa amestecam pana cand acesta devine o pasta densa.
Turnam rapid in borcane pentru a nu se intari.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *