Search for content, post, videos

Rafinament franțuzesc, o ploaie de arome!

E o zi ploioasă, te apucă migrena, te apucă dureri de tot felul, te apucă nervii, îți lipsesc ideile, îți lipsește cheful de gătit, îți lipsește și timpul, iar soțul (iubitul) se întoarce în curând de la servici și ca de obicei se anunță venind cu o foame înrăită.

Mai ești și în perioada aceea a lunii… în care te înțeleg că nu ai starea necesară pentru a găti și cu atât mai puțin să îți impresionezi soțul (iubitul).

L-ai învățat prost, c’est la vie… ești conștientă de acest lucru, mereu se așteaptă la ce e mai mult și mai bun de la tine și nici nu prea pare că sare de pe undeva din depărtare cu o invitație la cină la restaurantul tău preferat.
Te simți neputincioasă, dar totuși îți aduni puterile pentru a găti ceva rapid și sățios.
Te uiți prin cămară, e plină cu legume, dar nu ști în ce direcție să o iei… Eu sunt aici să îți sar în ajutor! Astăzi gătim franțuzește!
Îți propun o rețetă simplă și sofisticată în același timp, ușor de preparat, sățioasă și cu adevărat gustoasă.

Cartofi franțuzești
Ingrediente:
5-6 cartofi;
3 ouă fierte tari;
200 g cașcaval ras;
100 g unt;
150 g smântână (sau 5-6 linguri);
1 ou crud;
200 g costiță afumată;
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se lasă să se răcească, se curăță și se taie felii.
Se așează într-o cratiță un rând de felii de cartofi, un rând de ouă fierte tari tăiate felii, un rând de costiță afumată taiată fâșii subțiri și se presară bucățele de unt, puțină smântână și cașcaval ras.
Apoi se repetă rânduri de cartofi, ouă, șuncă, puțin cașcaval (nu tot cașcavalul, mai este nevoie la final), unt astefel încât ultimul rând să fie tot de cartofi.
Pe ultimul rând de cartofi se presară cașcavalul rămas și se toarnă smântâna bătută cu ou.

Se dă la cuptor la foc mic, până când partea de sus devine aurie.

P.S. Poți să servești acești cartofi alături de o salată de roșii cherry cu pătrunjel, astfe îi oferi un aer mai sofisticat și bineînțeles alături de un pahar de vin alb pentru a păstra tonurile impuse de acest fel de mâncare.
Bon appétit draga mea!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *