Search for content, post, videos

O rețetă simplă pentru o cină complicată

Nici bine nu a-ți scăpat de la servici, că deja iubitul (soțul) va anunțat că aveți invitați fulger, părinții lui. Intrați în panică, vă vin în minte o mulțime de rețete, toate complicate, timpul nu vă este prieten fidel.

Vă rezumați la o friptură simplă cu ce aveți la îndemână dar vă lovește în plin vestea că soacra dvs. are brusc poftă de ceva dulce.

Vă știți ca un antitalent atunci când vine vorba despre prăjituri, cofetăria tocmai acum s-a gândit să facă inventarul, la hipermarket nu mai aveți cum să ajungeți, sunteți în întârziere, ce e de făcut?

Nu te panica! Săptămâna aceasta învățăm că dacă avem rețeta potrivită și dorim să impresionăm prin simplitate, timpul ne poate deveni prieten cu această minunată rețetă de chec.

Chec simplu în două culori

Ingrediente:

4 ouă
8 linguri de ulei
8 linguri de făină
8 linguri de zahăr tos
1 lingură de cacao
1 plic de praf de copt
1 linguriță zeamă de lămâie (dacă nu aveți la îndemână lămâie puteți să folosiți o linguriță de oțet)
¼ linguriță de sare
1 lingură de zahăr pudră

Mod de preparare:

Separați albușurile de gălbenușuri.
Puneți albușurile într-un bol, adăugați sarea și le bateți cu mixerul (dacă nu aveți la îndemână un mixer, puteți să folosiți și clasicul tel).

Încorporați zahărul și bateți în continuare până când obțineți o spumă albă, densă.
Adaugați pe rând galbenușurile, uleiul și făina.

Această compoziție trebuie să vă iasă puțin mai groasă decat cea de clătite.

Într-o ceașcă de cafea turnați praful de copt iar peste acesta zeama de la lămâie sau oțetul pentru al stinge.

Adaugați praful de copt stins amestecând ușor cu o lingură.

Tava de chec sau de cozonac o ungeți cu ulei, apoi o tapetați cu făină (sau puteți să puneți în ea hârtie pergament).

Turnați trei sferturi din compoziție în tavă, iar în ceea ce rămâne se adaugă cacaua și se omogenizează.
Restul de compoziție se pune deasupra în tavă, peste restul compoziției.

Introduceți la cuptorul preîncălzit și lasați la copt aproximativ 35-40 minute la foc mic-mediu (în funcție de cuptor și intensitatea cu care acesta coace).
Vă puteți da seama când este gata dacă deasupra capătă o culoare maronie.

După ce s-a răcit presărați în ploaie peste el zahărul pudră.

P.S. Opțional puteți să adăugați nucă, stafide, fructe proaspete sau din compot, lăsate la scurs și tăvălite prin făină. Dacă vă știți ca o persoană panicoasă puteți încerca checul pentru a vedea dacă este gata, cu o scobitoare, dacă nu se lipește compoziția, checul este gata.
Dacă doriți ca rezultatul să fie și mai spectaculos, puteți opta și pentru un topping delicios, din fructe proaspete sau ciocolată.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *