Search for content, post, videos

O rețetă de aperitiv care va face ca dragostea să treacă prin stomac

De multe ori auzim de fluturașii din stomac, care fac dragostea să fie resimțită altfel. 

Eu nu sunt de acord cu această ipoteză. Dragostea este resimțită în stomac datorită unor mancăruri bune, alături de persoanele iubite.

Iată o retetă de aperitiv ușor de făcut, care va face dintr-un prânz sau dintr-o cină obisnuit/ă, un moment special, care să vă încânte simțurile, iar papilele gustative vor dansa de fericire în gura dumneavoastră.

Ouă umplute cu orez

Poate că nu a-ți mai auzit de această rețetă, și țin să vă mărturisesc astăzi, aici, că și eu printr-o întamplare fericită, am aflat despre ea și am fost foarte încântată de rezultat.

Este o rețetă aspectuasă, gustoasă, specială, de origine sârbă.
Pentru ca rețeta să fie un real succes trebuie urmați următorii pași:

Ingrediente:

Maioneză vegetală din comerț (un borcan mediu), sau maioneza clasică preparata în casă ( galbenuș de ou, muștar, sare, ulei din belsug)

Ouă ( dacă cina este doar în 2, 5 oua sunt suficiente)
Orez 

Sare și piper

Ceapă ( dacă doriți ca rezultatul sa fie și mai spectaculos puteți inlocui ceapa clasică galbenă cu frunze de ceapă verde tocate milimetric)

Smântână

1. Legătură de patrunjel
Mod de preparare:

Într-o oală mică se pune la fiert o jumătate de cană cu orez (clătit în prealabil), pană când acesta vizibil se poate pasa. Intr-o altă oală se pun la fiert cele 5 ouă cca. 15 minute la foc mic.

În timp ce acestea fierb, preparăm maioneza, iar dacă a-ți optat pentru maioneză vegetală din comerț acest lucru vă va scuti de un efort.

După ce ouăle au fiert, le punem în apă rece la răcit , iar orezul îl scurgem de apă și îl pasăm cu un mixer vertical, sau dacă nu dispunem de acest obiect, pur și simplu cu o furculiță până când acesta devine o pastă omogenă.

Decojim ouăle, le tăiem în două, pe lung, gălbenușul îl adăugam pastei de orez iar albușul îl punem deoparte pe o farfurie.

Tăiem ceapa mărunt dacă am ales să folosim ceapă verde sau dăm prin răzătoare mică, dacă am ales să folosim ceapă clasică, galbenă.

Încorporăm gălbenușurile cu pasta de orez și ceapa după gust, până când obținem o pastă omogenă. Adăugăm tot după gust, 1 lingură mare sau 2 de maioneză în pasta pe care am preparat-o anterior, sare și piper și la fel și pătrunjel.

Maioneza care a rămas o amestecăm cu smântână și o turnăm într-un vas adânc transparent pentru a da un aer mai modern sau pur și simplu pe un platou cu bordură.

Umplem in prealabil albușurile de ou cu pasta preparată anterior și le așezăm cum considerăm estetic în vasul în care am turnat smântâna cu maioneză.

Presărăm frunze de pătrunjel si voila, a-ți obținut o rețetă simplă de aperitiv.

P.S. Nu aveți cum să dați greș cu această rețetă. Dacă optați pentru maioneză vegetală și smântână slabă în grăsimi, va fi perfectă pentru cină și nu numai. Nu uitați, un platou de aperitive este format din mai multe preparate, acesta este doar unul dintre ele.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *