Search for content, post, videos

Vinul rosu te ajuta sa nu te ingrasi. Iata cum

Dupa masa copioasa de Paste este bine sa ne redresam un pic dieta. Pe langa alimentele usoare pe care trebuie sa le consumam, se pare ca si consumul de vin rosu ajuta foarte mult la mentinerea siluetei dorite.

Astfel, potrivit unor studii noi efectuate in SUA, vinul rosu de tip Merlot face ca grasimile din mancare sa fie greu asimilate de organism.

Substanţa din compoziţia vinului rosu care ne impiedica sa ne ingrasam se numeste piceatannol. Substanta a fost descoperita de cercetatorii de la Universitatea Purdue din SUA care spun ca acest compus se regaseate in strugurii rosii, dar si in afine si in fructul pasiunii.

Cum actioneaza

Piceatannolul inhibă generarea de celule adipoase blocand activitatea insulinei, care în mod normal participa la formarea celulelor de grasime din corp.

„In prezenta piceatannolului, celulele adipoase nu se mai dezvolta, fiindca aceasta substanta afecteaza adipogeneza (totalitatea proceselor prin care celulele tinere de grasime devin adipocite adulte)”, explica medicul Kee-Hong Kim, coordonatorul studiului american.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *