Search for content, post, videos

VIDEO Faci sport si degeaba? Motivele pentru care abdomenele nu dau rezultate

Sunt destul de numeroase persoanele care fac sport, dar se declara nemultumite de rezultate, mai ales in ceea ce priveste abdomenele.

 

1. Nu fortezi ceea ce trebuie

 

Multe persoane care fac abdomene nu lucreaza cum trebuie muschii abdominali. In loc sa solicite zona respectiva, obisnuiesc sa efectueze miscarile de ridicare a trunchiului fortandu-si gatul, tragandu-se practic de la gat. Practic, nu-si controleaza muschii abdominali in timpul exercitiilor. Acestia sunt cei care trebuie solicitati, nu muschii gatului sau ai spatelui.

 

2. Nu respiri corect

 

Respiratia este esentiala pentru eficacitatea oricarui antrenament. Daca nu respiri corect in timpul exercitiilor, le scazi drastic din eficienta. In timpul abdomenelor, modul in care respiri ar trebui sa fie una dintre preocuparile de baza. De ce? Pentru ca stomacul tau se afla in spatele muschilor abdominali. Respiratia incorecta umfla stomacul cu aer, marindu-l ca dimensiune, fortand astfel muschii abdominali spre exterior. Astfel este diminuata eficienta exercitiilor. Modul corect de a respira in timpul abdomenelor este sa inspiri atunci cand te pregatesti de miscarea cea grea si sa expiri atunci cand o efectuezi.

 

3. Nu alternezi programul de exercitii

 

Corpul uman este foarte adaptabil si reuseste sa se obisnuiasca relativ repede cu noutatea, transformand-o in rutina. Cu cat este mai obisnuit, cu atat este mai putin solicitat. Este perfect valabil si pentru probramul de exercitii fizice. Dupa o perioada de timp, muschii nu mai sunt solicitati de antrenament, motiv pentru care acesta nu mai da niciun fel de rezultate. Din acest motiv este indicata schimbarea programului, a numarului de repetitii, a seriilor sau orice alta forma de alternare pentru a iesi din rutina.

 

4. Sari peste cardio

 

Persoanele care vor sa slabeasca intr-un timp mai scurt trebuie sa transpire pentru asta. La propriu! Antrenamentele cardio sunt cele mai eficiente in slabit, pentru ca forteaza inima sa bata mai repede si sangele sa curga mai rapid prin vene. Exercitiile anaerobe, precum sunt abdomenele, au menirea de a tonifia si a creste masa musculara, dar nu au acelasi efect ca exercitiile aerobe, cum sunt alergatul, inotul, pedalatul, etc.

 

5. Nu mananci ceea ce trebuie

 

Toti specialistii sunt de acord: un regima alimentar sanatos combinat cu un program de sport este cea mai buna metoda de slabit. Dar poti face si o mie de abdomene pe zi fara sa vezi niciun rezultat daca aportul tau caloric continua sa fie mai mare decat ai nevoie si decat arzi la antrenament. Din acest motiv trebuie reevaluata alimentatia.

 

6. Te axezi pe cantitate, nu pe calitate

 

Te simti bine ca ai facut 50 de abdomene intr-un timp relativ scurt? Mai bine faceai doar 15 de abdomene corect, cu miscari lente. De altfel, nu cantitatea – in sensul de numar – conteaza cand urmezi un program de exercitii fizice, ci cat de corect le faci. Miscarile lente sunt, de fapt, cele mai solicitante, dar si cele mai eficiente, nu repetiile la foc continuu.

 

7. Esti stresat la maximum

 

In momentul in care un om trece prin perioade stresante, corpul lui produce mai mult cortizol, hormonul stresului, care dezechilibreaza balanta hormonala a corpului, mai ales in ceea ce priveste secretia de hormoni responsabili cu pofta de mancare. Din acest motiv, trebuie reevaluat si modul in care gestionezi stresul si sa cauti cai de a te detensiona.

 

8. Nu dormi suficient

 

Numeroase studii au demonstrat faptul ca pierderea catorva ore de somn pe noapte, pe o perioada mai lunga de timp, poate duce la ingrasare. De altfel, persoanele care dorm, in medie, doar 5 ore pe noapte prezinta un risc cu 73% mai mare de a se ingrasa decat cele care dorm 8-9 ore. Asadar, la somn!

 

<

1 comment

 • <cite itemprop="author">Independent</cite>

  Locuri de munca pe timp
  de criza!

  Alternativa noastra este
  cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au
  inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! Castigurile
  sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru
  pe zi!

  Detalii, dupa ce
  trimiteti textul „Info” la adresa de email: independent.financiar@yahoo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *