Search for content, post, videos

Tu stii cate oua ai voie sa mananci pe saptamana? Raspunsul medicilor!

In graba continua de zi cu zi, preferam de cele mai multe ori o alimentatie ce nu necesita mult efort de pregatire. Dimineata este simplu sa pregatim o omleta consistenta, in special pentru ca ouale sunt atat de simplu de preparat. Seara, rapid doua ochiuri, iar in salata de la pranz nu stica un ou fiert. Cand depasim insa limita?

Importanta sursa de proteine, dar in acelasi timp cu un continut ridicat de colesterol, ouale raman in topul preferintelor pentru noi. V-ati intrebat vreodata cate putem manca pe saptamana sau ce se intampla daca le consumam in mod excesiv? Asadar, trebuie sa luam in calcul cateva aspecte importante.

Astfel, medicii spun ca, daca nu aveti probleme cu colesterolul, puteti consuma intre patru si sase oua pe saptamana. Cei care sufera de diabet, au colesterolul ridicat sau prezinta diferite afectiuni ale inimii, au voie sa consume doar doua oua pe saptamana

Indiferent de categoria in care va incadrati, exista cateva reguli simple pe care ar trebui sa le respectati:

 

1. Atentie la combinatiile de alimente!

In cazul in care mancam doua oua pe zi si depasim consumul maxim de colesterol, putem renunta la alte delicii culinare preparate cu unt, carne rosie sau branza. 

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *