Search for content, post, videos

Tot ce trebuie sa stii despre antioxidanti. Asa ii folosesti ca sa slabesti

Sunt specialisti care considera ca atunci cand consumam prea multi antioxidanti, putem supradoza sistemul imunitar, privandu-ne organismul de capacitatea sa elementara de a se apara si vindeca de boli.

 

1. Cum stiu daca am consumat destui antioxidanti? Nu exista nicio cale de a afla acest lucru, recomandari dietetice specifice in acest sens neexistand inca. Cu toate acestea, incearca sa acoperi necesarul incluzand alimente bogate in antioxidanti dietei tale zilnice. Asigura-te ca mananci destule fructe si legume.

2. Pot supradoza antioxidantii? Prea mult din ceva bun, poate fi intr-adevar rau. Sunt specialisti care considera ca atunci cand consumam prea multi antioxidanti, putem supradoza sistemul imunitar, privandu-ne organismul de capacitatea sa elementara de a se apara si vindeca de boli. Cu toate acestea, daca urmati dozele recomandate de suplimente alimentare, riscul este destul de scazut. Si mai important e echilibrul insa, consumand un singur tip de antioxidanti fiind un contrabalans pentru organism.

3. Vinul rosu, boboasele si rodiile sunt surse bune de antioxidanti. Care sunt alimentele mai putin cunoscute dar la fel de bune? In orice supermarket, vei gasi o multime de produse care sunt pline de antioxidanti: broccoli, tomatele, frunzele verzi si fructele citrice sunt cele mai bune exemple in acest sens.

4. Cat de bune sunt cosmeticele pe baza de antioxidanti? Sunt beneficiile lor mai mari decat daca ingeram aceste elemente? Protejarea pielii incepe cu ceea ce consumi. De aceea e bine sa iti iei antioxidantii atat din mancare cat si din cremele cosmetice pe care le folosesti. Antioxidantii pe caer ii extragi din fructe si alte surse alimentare te vor ajuta, la fel ca si cremele specializate, la a reduce efectele adverse pe care soarele si razele sale ultraviolete le au asupra tenului. La fel ca si cum plantele produc carotenoizi care absorb razele soarelui inainte ca acestea sa le poata afecta frunzele.

5. Cum e mai bine sa iei antioxidantii? Din mancare sau din suplimente alimentare? Mancarea este cea mai buna solutie, antioxidantii gasindu-se aici in starea lor naturala pe langa ceilalti nutrienti care le confera stabilitatea si potentialul. Cand insa disponibilitatea, costurile sau alergiile ne stau in calea alimentelor naturale, suplimentele alimentare pot fi solutia cea mai la indemana.

6. Bauturile alcoolice pot fi considerate surse de antioxidanti? Vesti bune pentru cheflii! Bauturile alcoolice contin antioxidanti si sunt de multa vreme recunoscute pentru proprietatile lor benefice asupra sanatatii. Vinul in acest sens, este bautura perfecta. La fel si martini-ul cu suc de rodii dar si berea. Antioxidantii pe care ii gasim in aceste bauturi sunt benefici pentru organism, cu o singura conditie insa: sa le consumam moderat.

7. Care produse alimentare bogate in antioxidanti sunt recomandate?

* Sucurile de frcute 100%.

* Fructele uscate.

* Pasta si sosurile de tomate.

* Sucurile de legume.

* Iaurturile de fructe.

 

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *