Search for content, post, videos

Ti-ai propus sa slabesti? Acum ai doua noi motive pentru a scapa de kilogramele in plus!

Eliminarea kilogramelor in exces are o multime de beneficii asupra sanatatii tale, fizice si psihice deopotriva. Un studiu recent dezvaluie ca pana si o scadere minora in greutate atrage dupa sine imbunatatirea starii de spirit si un somn mai odihnitor.

Un studiu american recent a revelat faptul ca o scadere in greutate de cel putin 5% determina o ameliorare notabila a calitatii odihnei, dar si a starii de spirit, indiferent de tipul de regim de slabit pus in practica.

„Acest studiu confirma concluziile altor cercetari care sustineau ca scaderea in greutate este asociata cu un somn mai bun si mai indelungat”, a declarat conducatorul studiului, cercetatorul Nasreen Alfaris de la Universitatea Pennsylvannia din Philadelphia, citat de Daily Mail.
Scaderea in greutate favorizeaza odihna si starea de bine
Studiul a urmarit evolutia a 390 de femei si barbati obezi de-a lungul a doi ani, perioada in care toti participantii au urmat, in mod aleatoriu, un program de slabit din trei variante diferite, propuse de cercetatori.

Dupa sase luni, respectiv 24 de luni, cercetatorii au evaluat scaderea in greutate a participantilor si influenta acesteia asupra calitatii si a duratei somnului, cat si asupra starii de spirit. Apoi, au comparat rezultatele participantilor care pierdusera 5% sau mai mult din greutatea initiala cu cele ale voluntarilor cu o scadere in greutate sub 5%, luand in considerare si factori precum varsta si sexul.

 

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *