Search for content, post, videos

Afla daca esti in pericol de obezitate! Raspunsul este in familia ta

Teama de ingrasare o are toata lumea, insa asta nu inseamna neaparat ca exista riscul de a deveni obez. Totusi, poti sa-ti dai seama daca te paste obezitatea la un moment dat in viata uitandu-te la rudele tale apropiate.

 

Obezitatea poate avea si cauze genetice. De regula, exista un risc mai mare de a ajunge supraponderal sau obez daca unul dintre parinti sufera de acesta tulburare.

 

Copiii care au parinti obezi sunt de doua ori mai predispusi riscului de a deveni la randul lor obezi la maturitate. Insa, daca fratele sau sora mai mare este supraponderal sau obez, atunci riscul este de cinci ori mai mare, indiferent daca parinti sufera de aceeasi problema de greutate corporala.

 

Practic, fratii/surorile prezinta o mai mare influenta asupra greutatii corporale a unui om decat parintii. Motivul? Cei care au un frate sau o sora mai mare obisnuiesc sa urmeze comportamentul acestuia cu mai mare determinare si mai mare consecventa decat comportamentul parintilor. Astfel ca, daca fratele mai mare obisnuieste sa manance nesanatos, avand un stil de viata sedentar, cel mai probabil si fratele mic va tinde sa aiba acelasi stil de viata.

 

Totodata, daca copii-frati au acelasi sex, riscul este cu atat mai mare. Doi frati sau doua surori prezinta de 11 mai mari riscuri de obezitate la maturitate. Daca este vorba de un baiat care are o sora mai mare obeza, atunci acesta are 6,6 ori mai mari riscuri de a deveni obez, in timp ce un copil singur la parinti, daca acestia sunt obezi, prezinta un risc de 2,2 mai mare de a deveni obez decat daca parintii ar avea greutate corporala normala.

<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Adina.hutu</cite>

    Vreau si eu sa fac asta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *