Search for content, post, videos

Somnul si slabitul! Calculeaza cate calorii arzi, in functie de cat dormi

Numarul de calorii arse depinde de nivelul unei persoane de a avea activitati fizice si non-fizice. O activitate non-fizica cum ar fi somnul, ii cere organismului sa arda grasimi si zahar, utilizand de-a lungul procesului energie.

Cate calorii sunt arse de-a lungul somnului depinde de mai multi factori cum ar fi: sex, varsta, greutate, metabolism.

Calcularea caloriilor arse

In timpul somnului, greutatea unei persoane si numarul de ore dormite influenteaza numarul de calorii arse. In mod nomal o persoana arde intr-o ora de somn/kg 0.42 calorii. Daca o persoana doarme 8 ore intregi poate arde in jur de 504 calorii pentru intreaga durata de timp. Multiplica rata medie cu fiecare kg si numarul orelor dormite. In concluzie cu cat dormi mai mult de-a lungul noptii, cu atat mai multe calorii poti arde.

Alti factori implicati

Masa musculara are un impact major asupra ratei arderii caloriilor. In timpul somnului o persoana cu o masa musculara mai dezvoltata va arde mai multe calorii fata de o persoana cu o masa musculara mai putin dezvoltata. Un kg de muschi consuma 50 calorii pentru o zi intreaga pe cand un kg de grasime, doar 9 calorii.

Somnul si arderea caloriilor

Cantitatea cea mai ampla si odihnitoare a somnului conduce la mai multe calorii arse, atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii. Prin urmare, aveti nevoie de un somn lung si linistit pentru a arde cat mai multe calorii. Lipsa somnului poate duce la cresterea in greutate. Pastrati un ritm de viata activ pentru a creste masa musculara si pentru a creste metabolismul.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *