Search for content, post, videos

Slabit prin concentrare! Metoada mancatului din priviri si a aducerii aminte, pentru a slabi sigur!

O noua teorie este lansata de nutritionisit, avand in vedere ca numarul oamenilor supraponderali este in continua crestere.

Astfel, potrivit unui recent studiu efectuat la Institute of Psychology, Health and Society, de la Universitatea Liverpool, exista o metoda de a scapa de kilogramele in plus care presupune folosirea capacitatii intelectului nostru. Mai mult decat atat, aceasta metoda ne poate ajuta sa ajungem sa avem o alimentatie sanatoasa care sa ne ajute sa scapam incet, dar sigur, de kilogramele pe care le-am acumulat de-a lungul timpului.

Pentru a ajunge la teoria potrivit careia concentrarea ne poate ajuta sa slabim, cercetatorii au pornit de la ideea potrivit careia cu cat uitam mai des ce am mancat, cu atat avem tendinta sa mancam mai mult la urmatoarea masa.

Acest lucru se intampla din cauza ca ceea ce numim gandirea constienta tinde sa uite care au fost mesele copioase pe care le-am avut in timpul unei zile, mai ales daca depunem un efort intelectual destul de mare.

In urma acestor descoperiri, a fost emisa o teorie potrivit careia am putea reusi sa slabim prin simpla constientizare a faptului ca am mancat destul. Cu alte cuvinte, cu cat ne dam seama mai repede ca am ingurgitat o cantitate mare de mancare, cu atat creierul nostru ne va dicta ca nu este cazul sa mai mancam atata de mult la urmatoarea masa.

Astfel, cei care vor sa slabeasca folosind aceasta metoda nu trebuie decat sa isi noteze pe o bucata de hartie alimentele pe care le consuma si sa consulte acele notite inainte de urmatoarea masa. In acest fel, vor putea consitentiza ca, de fapt, au mancat destul si ca nu este nevoie sa se imbuibe cu mancare din nou.

Totodata, specialistii mai spun ca lipsa de concentrare din timpul mesei si distragerea atentiei cu alte activitati precum cititul sau ascultarea radioului nu fac decat sa cresca consumul imediat de alimente, avand efect si asupra urmatoarei mese: „Daca oamenii fac si alte activitati in timpul mesei, isi pierd concentrarea asupra a ceea ce mananca si nu isi mai dau seama cand se instaleaza senzatia de satietate. Unul dintre obiceiurile frecvente din timpul mesei si care duce la o crestere in greutate este privitul la televizor. Asa ca renuntarea la orice activitate suplimentara in timpul mesei va poate ajuta sa pierdeti din masa corporala”

MANCATUL DIN PRIVIRI

De-a lungul timpului au fost inventate diete care mai de care mai stupide ale caror efecte secundare au fost, de multe ori, tragice. Pe langa metoda enuntata mai sus, exista o cale de a manca mai putin la fiecare masa care a fst deja pusa in aplicare si care a dat rezultate foarte bune in cazul multor persoane cu probleme de greutate.

Este vorba despre metoda contemplarii mancarii sau metoda mancatului din priviri. Aceatsa metoda presupune ca, inainte sa incepem efectiv sa mancam, sa ne uitam la mancarea din farfurie, sa o contemplam, timp de cel putin 10 minute. In acest fel, creierului nostru ii este transmis mesajul ca exista mancare, ca nu este nevoie sa acumuleze si sa depuna toate resursele pe care i le dam organismului si ca nu este niciun pericol ca pana la alta masa sa dureze foarte mult timp.

Astfel, odata ce vom incepe sa mancam, vom simti senzatia de satietate mult mai repede decat in mod normal. Oameni care au respectat aceasta metoda de slabit au reusit sa dea jos si peste 40 de kilograme in decursul unui an. Totodata, metoda contemplarii mancarii asigura ca vom ingurgita ttul mult mai incet, ceea ce presupune ca stomacul nostru va avea timp sa analizeze si sa proceseze exact cat are neveoi, fara sa mai dea semne de foame.

 

 

 

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *