Search for content, post, videos

Secretul unei vieti mai lungi si mai sanatoase: fructele si legumele

Potrivit unui raport ABC New Prime Time Live, majoritatea locuitorilor din satul Yuzurihara din Japonia depasesc varsta de 85 de ani. Se pare ca acest lucru se datoreaza , in special, unei diete sanatoase, pe care nu ar fi rau sa o adopte toti locuitorii planetei.

Studiu de caz

Dr. Toyosuke Komori, medicul localiatatii respective si autorul a cinci carti despre Yuzurihara, sugereaza ca secretul longevitatii locuitorilor acestui sat ar fi o dieta pe baza de legume si fibre, bogata in fier, fapt ce conduce la un nivel ridicat de acid hialuronic in organism. Acesti oameni se bucura de o sanatate de fier si o piele tanara, iar diabetul zaharat, bolile de inima sau cancerul sunt afectuni intalnite foarte rar.

Performanta atinsa datorita alimentatiei

Yuzurihara este un sat la aproximativ 2 ore de Tokio. Un studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii din Japonia arata ca din cei 990 de locuitori chestionati , o pondere insemnata o au sateni cu o longevitate extraordinara care au ajuns la aceasta performanta tocmai datorita unei diete bazata pe legume si fibre. Porumbul, bamele, cartofii, orezul si alte legume bogate in amidon sunt responsabile de acest fapt, intrucat stimuleaza productia de acid hialuronic.

In plus, o alta leguma, numita moroheiya, foarte bogata in fier si calciu, se pare ca este raspunzatoare de varsta inaintata a majoritatii satenilor. Numeroase studii demonstreaza ca moroheiya contine, comparativ cu alte legume si plante aromatice, cantitati insemnate de vitamine, minerale si fibre alimentare. Cu toate acestea, nu multi stiu ca aceasta planta aparent umila are o valoare nutritiva surprinzatoare.

Minunea hialuronica

Acidul hialuronic este o proteina care apare in mod natural in toate organismele vii si este concentrat în fluidele sinoviale, in valvele inimii si ochi, fiind o componenta cheie a cartilajului. Acesta lubrifica articulatiile, hidrateaza pielea dinspre interior spre exterior, rectificand ridurile.

Totodata, are efect rejuvenant, anti-imbatranire, in special, pentru barbatii si femeile cu o varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani care incep sa vada in oglinda semnele imbatranirii. Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor precum si la nivelul cartilajelor articulatiilor.

Rolul sau este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticiatea si tonicitatea. La nivelul articulatiilor mentine elasticitatea si supletea cartilajelor actionand totodata si ca un "lubrefiant". Acidul Hyaluronic a fost poreclit “cheia de la fantana tineretii”, deoarece s-a constatat ca persoanle care consuma mari cantitati de acid Hyaluronic au o viata mai lunga.

Universitatea Cornell sustine ca fibrele din 10 grame de soia consumate zilnic pot ajuta la cresterea numarului de bacterii benefice din intestin si reducerea enzimelor cancerigene. Studiile prezentate de Institutul de Cercetare fizica si chimica din Japonia se refera la rezultatul obtinut in urma examinarii fecalelor atat a unor locuitori din Yuzurihara, cat si din Tokio.

Astfel, au descoperit ca numarul bacteriilor anaerobe, care pot provoca o serie de boli si infectii, a fost semnificativ mai mic la persoanele analizate din Yuzurihara fata de cele din Tokio, ajungand la concluzia ca variatia poate fi pusa pe aportul de fibre alimentare consumate de cei din Yuzurihara.

Iata de ce specialistii in nutritie si dieteticienii nu contenesc in a recomanda o alimentatie zilnica bogata in fibre. Beneficiile consumului crescut de fibre sunt evidente, insa majoritatea persoanelor nu constientizeaza inca acest lucru. Imbogatirea dietei cu fibre vegetale este un proces usor, necostisitor, care se bazeaza doar pe insusirea unor obiceiuri alimentare noi, deloc neplacute.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *