Search for content, post, videos

Salate de primavara – doua retete delicioase pe care e musai sa le incerci

Legumele si fructele ar trebui sa fie nelipsite din alimentatia ta, insa acum, in aceasta perioada, nu mai ai nicio scuza ca sa nu le mai consumi. Sunt la indemana oricui, sunt relativ ieftine si, in plus, sunt deosebit de benefice pentru organismul tau.

De aceea, iti propunem niste idei de salate de primavara pe care trebuie sa le incerci.

Salata de mazare si ridichi

Ai nevoie de:

– 450 grame de boabe de mazare verde fiarta si scursa
– o legatura de ridichi feliate
– 150 de grame de feta taiata cubulete
– 2 lingurite de miere
– trei linguri de marar proaspat taiat
– o lingura de ulei de masline
– doua lingurite de suc proaspat de lime
– doua lingurite seminte de chimion

Tot ce trebuie sa faci este sa prajesti semintele de chimion timp de doua minute intr-o tigaie incinsa, dupa care sa le macini fin. Amesteca-le cu celelalte ingrediente, adauga sare si dressing-ul si gata, ai obtinut o salata delicioasa, numai buna pentru zilele calde de primavara.

Salata de pui cu ridichi si castraveti

Pentru a prepara aceasta reteta ai nevoie de:

– o lingura de tarhon tocat marunt
– 400 de grame de amestec de frunze spanac, valeriana, salata verde
– o legatura de ridichi
– un castravete mare, feliat
– 300 de grame piept de pui la gratar
– o legatura mica de patrunjel
– 120 ml de ulei de masline
– trei linguri de suc proaspat de lamaie
– o lingurita de otet de vin
– un catel de usturoi
– sare si piper.

Marunteste tarhonul, patrunjelul, adauga lamaia si amesteca pana devin o pasta. Adauga treptat ulei de masline si condimenteaza cu sare si piper. Pentru a pregati dressing, amesteca o tarhon uscat, cu suc de lamaie, trei linguri de ulei, sare si piper.

Amesteca intr-un bol toate legumele, condimenteaza cu sare si piper, pune cubuletele de piept de pui si dressing-ul. Amesteca-le bine si serveste salata la pranz sau la cina.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *