Search for content, post, videos

Reteta pentru slabit iarna: un deliciu intr-un preparat plin de nutrienti!

Va prezentam un preparat cat se poate de sanatos, ideal de gatit iarna, care ajuta atat in lupta impotriva kilogramelor, cat si la intarirea sanatatii!

 

Zilele mai scurte si frigul de afara cresc pofta pentru orice, mai putin pentru salate usoare, motiv pentru care riscul de ingrasat creste in sezonul rece. Putem, totusi, sa ne tinem la distanta de tentatiile nesanatoase optand pentru preparate consistente, puternic nutritive care au si aroma specifica “de iarna”. Iata ingredientele perfecte:

 

Carne de vita – este mult mai sanatoasa decat porcul sau puiul. Mai mult, aportul bogat de acizi grasi omega 3 contribuie la imbunatatirea starii de spirit, acest aspect fiind strans asociat de capacitatile organismului de a arde grasimi.

 

Fasolea rosie si nautul – aceste legume sunt surse excelente de fibre si proteine.

 

Ceapa – bogata in fibre si cu foarte putine calorii, aceasta ajuta la atingerea mai rapida a starii de satietate. Ceapa este totodata bogata intr-un antioxidant denumit quercetina despre care oamenii de stiinta au descoperit ca prezinta un rol important in arderile caloriile.

 

Rosii – bogate in apa, cu continut caloric scazut, acestea pot fi consumate in cantitati foarte mari, contribuind la obtinerea senzatiei de satietate, dar la procesul de slabit.

 

Chimen – un condiment in mod nedrept prea putin folosit de romani, chimenul este o adevarata arma impotriva kilogramelor un plus. Un studiu efectuat recent a aratat ca persoanele care mananca trei grame de chimen de doua ori pe zi, puse in iaurt timp de trei luni, slabesc mult mai mult decat cele care mananca doar iaurt simplu.

 

Scortisoara – acest condiment cu “aroma iernatica” are capacitatea de a regla nivelul glicemiei si, implicit, secretia de insulina a pancreasului. Cum glicemia si secretia de insulina sunt strans asociate cu pofta de mancare, mentinerea unui echilibru cu ajutorul aportului de scortisoara tine la distanta poftele.

 

Ingrediente – cantitati:
400 grame de carne de vita
O ceapa taiata
200 grame de rosii decojite
O jumatate de lingura de pudra de usturoi
O lingurita de chilli
O lingura rasa de chimen
O jumatate de lingura de scortisoara
Un sfert de lingura de sare
Un sfert de lingura de piper
400 de grame de fasole rosie fiarta
400 de grame de naut fiert

 

Mod de preparare:
1. Intr-o oala inabusi vita cu ceapa pana se face carnea
2. Adaugi toate ingredientele, mai putin fasolea rosie si nautul
3. Cand incepe totul sa fiarba, scade temperartura la minum si las-o inca o ora pe foc, amestecand ocazional
4. Adauga fasolea rosie si nautul fierte si asteapta pana ajunge preparatul din nou la temperatura de fierbere
5. Acopera oala (lasand un mic spatiu cat sa nu dea pe afara) cu capacul si mai lasa preparatul sa fiarba incet timp de 10 minute, amestecand ocazional.
6. Serveste cu iaurt grecesc si ceapa rosie taiata deasupra, dupa preferinta.

 

Valori nutritive pe portie:
8 grame de grasime, din care 3 grame saturate
14 grame de fibre,
50 de grame de carbohidrati,
35 de grame de proteine,
560 de milograme de sodiu,
Circa 400 de calorii

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *