Search for content, post, videos

Obiceiurile care ajuta femeile din Japonia sa se mentina in forma

Japonezele sunt considerate unele dintre cele mai frumoase si elegante femei din lume. La 30 de ani arata ca la 18, la 40 ca la 25 si traiesc cel mai mult.

Noi ne-am decis sa aflam secretele japonezelor in materie de dieta si stil de viata care s-au dovedit a fi foarte eficiente.

O dieta bogata si echilibrata

Este o idee preconceputa ca japonezele mananca doar sushi. In realitate dieta lor este foarte diversificata. Ele prefera pestele, algele, legumele, soia, orezul, fructele si ceaiul verde. Dieta este versatila si echilibrata, lipsita de mancaruri bogate in calorii sau fast food.

Ele consuma doar alimente de sezon, proaspete si coapte. Pe timpul iernii prefera carnea, pestele, supele si bauturile calde, iar pe timpul verii prefera supele reci, fructele de mare si salata.

Metode de preparare

Japonezele gatesc in mod traditional la aburi, pe gratar sau prajit intr-o tigaie speciala cu foarte putin ulei. Legumele sunt feliate pentru un aspect placut si pentru a se gati mai repede. Avantajul acestor metode este ca alimentele isi mentin proprietatile nutritionale. Sunt foarte atente la condimente, incercand sa pastreze cat mai mult din gustul natural pentru a proteja stomacul, ficatul si rinichii.

Cultura mancatului

Mancatul este deasemenea un ritual in Japonia. Mananca incet, iau bucati mici, iar farfuriile sunt de asemenea mici. Incearca sa pastreze cat mai mult din gustul si aspectul natural al alimentelor. Farfuriile nu sunt niciodata pline cu varf, iar prin aceasta metoda nu mananca niciodata mai mult decat este necesar.

Orez in loc de paine

Orezul este esential la orice masa si este gatit fara sare sau unt.

Micul dejun este masa principala a zilei

Micul dejun este cea mai bogata masa a zilei in Japonia. Este masa lor principala care include mai multe feluri de mancare. In mod normal servesc orez, omleta, supa miso, mancare cu soia si plante verzi. De asemenea acestia consuma ceai in loc de cafea.

Nu sunt adeptele desertului

Desertul este o ocazie rara, iar deobicei vine in portii mici. Japonezii au alte asteptari de la dulciuri in comparatie cu noi, ei nu au torturi sau prajituri. Au pana si inghetata facuta din orez. Deserturile japoneze sunt scazute in grasimi, zahar si cel mai probabil nu sunt pe gustul nostru.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *