Search for content, post, videos

Obiceiuri culinare ciudate pentru noi, delicioase pentru altii, dar sanatoase pentru toti

Lumea este plina de traditii, culturi, obiceiuri. Cel mai controversat subiect la nivel mondial este cel referitor la obiceiurile culinare.

Ceea ce pentru noi poate parea o ciudatenie, pentru altii sunt adevarate delicatese.

Iata un top al celor mai ciudate obiceiuri culinare:

Sannakji. Acest fel de mancare este originar din Coreea de Sud si are la baza caracatita vie. In traditia lor, caracatita se sectioneaza de vie, lucru ce nu impiedica bucatile din ea, respectiv tentaculele, sa se mai miste prin farfurie in timp ce este savurata alaturi de ulei de susan sau sos de soia. Desi pentru unii acest „aliment” poate parea respingator, este plin de nutrienti. Caracatica este bogata in fier, in antioxidanti, precum seleniu, dar si in vitamine B 12. Mai mult, grasimile continute sunt cele „sanatoase”, nesaturate, care ajuta la cresterea nivelului colesterolului „bun”, HDL, diminuand in acelasi timp colesterolul „rau”, LDL, cel responsabil de aparitia multor afectiuni cardio-vasculare.

Porcusorul de Guineea. Acest animal pe care noi il crestem cu atata ardoare si iubire, este un fel traditional de mancare din Ecuador. Acesta este gatit fie in tocanite, fie la gratar, la fel cum noi folosim puiul de gaina de exemplu.

Scorpionii. Chinezii sunt cei care se dau in vant dupa scorpionii, in tara lor acestia fiind considerati delicatese. Acestia se consuma dupa ce au fost inmuiati in baijiu, un lichior foarte puternic specific chinezesc. O suta de grame contin doar 121 de calorii, iar dintre acestea mai putin de 50 de calorii provin din grasimi. In schimb, scorpionii contin 12,9 grame de proteine si peste 75 de miligrame de fier. Asadar, sunt si un „aliment” sanatos, pentru cei tari de inima.

Oua clocite sau “Balut”. Acesta este un fel de mancare ciudat din Filipine. Oul este lasat la clocit 18 zile, dupa care este fiert si consumat cu foarte multa placere. Mirosul oribil specific al acestuia se poate resimti de la distante mari.

Viermi vii numiti „Moriche”. Acest fel de mancare este originar din Venezuela. Acestia traiesc in palmierii care le poarta numele. Acestia se consuma cruzi, vii.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *