Search for content, post, videos

Obezitatea si durerile de cap! Legatura nebanuita

Potrivit unor studii recente, exista o legatura nebanuita pana acum intre obezitate si durerile de cap. Mai precis, persoanele care sunt predispuse la obezitate au un risc de doua ori mai mare de a suferi de dureri de cap.

 

Astfel, durerile de cap episodice pot aparea de cate 15 ori pe luna in cazul acestor persoane, sunt acute si persista in timp.

 

Pentur a ajunge la aceste concluzii, au fost analizate 3862 de persoanecu varsta medie de 47 de ani care au rapsuns la mai multe intrebari cuprivire la obiceiurile alimentare, greutateaproprie si frecventa durerilor de cap.

 

Dintre cei intervievati, 1044 erau obezi si 188 din ei sufereau de dureri de cap periodice, avand dureri de cap de aproximativ 14 ori pe luna.

 

Asadar, cercetatorii au conchis faptul ca greutatea corporala prea mare poate cauza aceste dureri de cap acute care la randul lor se pot manifesta prin mancatul excesiv, sporind obezitatea din cauza ca de multe ori oamenii asociaza durerile de cap cu foamea.

 

„Cercetarile anterioare au aratat ca exista o asociere directa intre greutatea mare si aparitia durerilor de cap. Cu toate acestea, nu se stia daca obezitatea poate fi asociata si cu episoadele frecvente de migrene. Schimbarile hormonale, dar si medicamentele pe care le iau persoanele obeze pentru diferitele afectiuni pot provoca episoadele dese de dureri de cap”, a spus Barbara Lee Peterlin, de la Scoala Medicala a Universitatii „Johns Hopkins” din Baltimore, SUA.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *