Search for content, post, videos

Motive pentru care ar trebui sa renuntam la bauturile carbogazoase

Bauturile carbogazoase sunt dulci si colorate si au gust placut, dar sunt departe de a fi sanatoase. Medicii atrag atentia asupra faptului ca aceste bauturi pot fi chiar periculoase pentru sanatate.

In plus, atunci cand le alegem in locul apei sau al unor sucuri din fructe sau legume proaspat stoarse ratam sansa de a-i oferi corpului nostru o portie sanatoasa de vitamine.

De ce sa renuntam la sucurile acidulate?

1. Sunt inutile. Nu au nici un fel de valoare nutritiva. Nu contin altceva decat zahar si calorii. Pe de alta parte, bauturile sanatoase au vitamine si minerale. Intre un pahar de suc acidulat si un pahar de apa ar trebui sa alegem intotdeauna apa, pentru ca ne potoleste setea si ne hidrateaza corpul fara sa adauge dietei noastre calorii nedorite.

2. Favorizeaza aparitia obezitatii si a diabetului. Bauturile carbogazoase contin sirop de porumb bogat in fructoza, un indulcitor daunator. Studiile au aratat ca bauturile carbogazoase dulci favorizeaza aparitia diabetului de tip 2, din cauza continutului mare de zahar si a modului in care influenteaza secretia hormonala. Alte studii au demonstrat ca indulcitorii artificiali din sucurile dietetic e cresc pofta de mancare si fac dificila mentinerea in timp a greutatii obtinute in urma regimului alimentar.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *