Search for content, post, videos

Motive neasteptate pentru care mananci mult si des

mancarea sanatoasa alimente sanatoase

Multe persoane care incearca sa slabeasca prin diferite metode ajung in punctul in care, orice ar face, foamea le punte gand rau si ajung sa manance mult si des.

Insa, exista o serie de factori care de fapt actioneaza asupra organismului nostru si care deschid apetitul fara sa ne dam seama. Acesti factori sunt fie de natura externa fie de natura interna, dupa cum urmeaza.

1. Mananci mult si des din cauza lipsei somnului

Organismul prezinta un risc mai mare ca hormonul care creste apetitul sa ajunga la un nivel ridicat daca nu dormi cel putin 7 ore pe noapte. Acest lucru inseamna ca iti va fi foame necontrolat si ca vei manca fara sa iti dai seama.

2. Mananci mult si des pentru ca te-ai apucat de sport

Odata ce te apuci de sport, corpul tau va incerca sa compenseze caloriile peirdute si iti va cere sa mananci mult si des. Insa, daca vrei sa slabesti, acest tip de foame trebuie controlat pentru ca organismul sa inceapa sa arda caloriile stocate in grasime.

3. Mananci mult si des din cauza aerului conditionat

Aerul conditionat da un semnal corpului ca trebuie sa arda mai multe calorii pentru a-si mentine temperatura optima, la fel ca si in timpul iernii. De aceea, ti se va face foame daca petreci mult timp intr-o incapere cu aero conditionat puternic.

4. Mananci mult si des din cauza medicamentelor

Unele medicamente, de tipul antidepresivelor sau antihistaminicelor, pot sa creasca apetitul in mod necontrolat. Inainte de administrarea acestor tipuri de medicamente este necesear neaparat un control medical care sa determine ce tip de metabolism aveti.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *