Search for content, post, videos

Micul dejun cu oua ajuta la slabit. Iata cum

Ouale mancate dimineata, la micul dejun, ajuta la slabit pentru ca previn poftele si senzatia de foame care apar in timpul serii.

 

Persoanele care vor sa slabeasca ar trebui sa-si inceapa dimineata cu un mic dejun bogat in proteine care contine si oua. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Missouri au descoperit ca proteinele ingerate dimineata tin pofta de mancare si senzatia de foame departe seara. Practic, micul dejun bogat in proteine regleaza pofta de mancare, mai ales in ceea ce priveste ciugulitul seara.

 

Heather Leidy, profesor in cadrul Departamentului de Nutritie al Universitatii din Missouri, a efectuat un studiu la care au participat 20 de tinere supraponderale si obeze, cu varste cuprinse intre 18-20 de ani. Leidy a constatat ca acestea aveau prostul obicei de a sari peste micul dejun.

 

Dieta pe baza de oua

In cadrul studiului intins pe mai multe saptamani, tinerele au inceput sa manance dimineata, fiind impartite in doua grupe: unele care mancau un mic dejun bogat in proteine cu un ou in compozitie si altele care mancau cereale cu lapte sau iaurt. Caloric, ambele forme de mic dejun aveau o valoare nutritional de 350, diferentele fiind facute de continutul nutritional: micul dejun cu ou era axat pe proteine, in timp ce micul dejun cu cereale pe carbohidrati cu eliberare treptata.

 

Desi ambele variante sunt considerate sanatoase de nutritionisti, profesorul Leidy a constatat ca tinerele care au consumat dimineata oua au slabit mai mult pe parcursul a doua luni decat cele care au mancat cereale cu iaurt.

 

Mai mult de atat, in baza chestionarelor efectuate, Leidy a constatat ca tinerele care mancau un mic dejun bogat in proteine nu mai ciuguleau seara si nu mai erau tentate sa manance snacks si biscuiti in timpul zilei, spre deosebire de cele care mancau cereale integrale cu lapte sau cu iaurt. Acestora din urma li se facea adesea foame seara si obisnuiau sa manance la ore tarzii in noapte.

 

In baza rezultatelor studiului, cercetatorii au stabilit ca o dieta mai bogata in proteine, mai ales la micul dejun, ajuta cu adevarat omul sa slabeasca.

 

Alimentele bogate in proteine satura mai bine si pastreaza mai bine senzatia de satietate decat alimentele bogate in carbohidrati sau grasimi, care – dimpotriva – cauzeaza oscilatii de glicemie mai mari, iar la fiecare scadere induc senzatia de foame.

 

Cu cat foamea este tinuta mai bine sub control, respectand regula celor trei mese pe zi si a celor doua gustari, toate in cantitati mici, cu atat sansele de a slabi sunt mai mari.

 

Un mic dejun compus din oua, dar si alte alimentele bogate in proteine, feresc organismul de stari bruste de foame si de mania ciugulitului tarziu in noapte, motiv pentru care creste si sansele de a slabi.

 

loading...
<

1 comment

 • <cite itemprop="author">Zizou Sez</cite>

  Majoritatea
  oamenilor care nu reuşesc să acumuleze suficienţi bani pentru a duce viaţa pe
  care şi-o doresc sunt cei care se lasă cel mai uşor influenţaţi de opiniile
  celor din jurul lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut
  bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul
  liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision.
  Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *