Search for content, post, videos

Legatura nociva dintre fumat si ingrasat! Cum ne schimba obiceiurile alimentare tigara

Multe persoane au impresia ca fumatul le taie pofta de mancare, motiv pentru care reusesc fie sa slabeasca, fie sa-si mentina greutatea. Insa adevarul nu este tocmai acesta!

 

Exista o stransa legatura intre fumat si oscilatiile greutatii corporale, mai ales in ceea ce priveste ingrasatul. Practic, un efect secundar al fumatului este ingrasatul (nu ca nu ar fi o multima de alte consecinte ale fumatului).

 

Fumatul, mai exact fumul de la tigara, schimba modul in care celulele organismului reactioneaza la insulina, iar aceasta alterare duce la ingrasare pe termen lung, se arata intr-un studiu publicat in revista de specialitate „American Journal of Physiology: Endocrinology and Metabolism”.

 

Fumul de tigara face ca ceramidele, moleculele care mentin structura celulelor, sa intrerupa functionarea normala a celulelor, mai exact, felul in care reactioneaza la insulina. Asta inseamna ca fumul de tigara schimba functiile metabolice inca de la nivel celular. Iar functiile metabolice si modul in care pancreasul secreta insulina si cum reactioneaza corpul nostru la acest hormon sunt esentiale in mentinerea greutatii. Cu cat nivelurile de insulina sunt mai oscilante, cu atat riscul ingrasarii este mai mare pe termen scurt, precum si riscul aparitiei diabetului zaharat pe termen lung.

 

Practic, exista o strasa legatura intre rezistenta la insulina si inhalarea fumului de tigara. Mai mult, si fumatul pasiv este deopotriva periculos pentru silueta ca cel activ.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *