Search for content, post, videos

Fructul-minune care slabeste! Cum te ajuta marul sa slabesti, daca mananci unul pe zi

Un mar pe zi poate tine departe de silueta ta kilogramele in exces, iar secretul sta in modul in care marul este digerat de organism.

 

Merele contin compusi nedigerabili care ajuta la dezvoltarea bacteriilor bune din sistemul digestiv, acestea fiind asociate cu scaderea in greutate. Pe scurt, marul este fructul-minune care te ajuta sa slabesti. Iata cum!

 

Fibrele si polifenolii din mar raman nedigerati pana fermenteaza in colon, ramasitele din mar fiind „hrana” pentru bacteriile bune din tractul digestiv, iar studiile stiintifice au demonstrat ca bacteriile bune previn dezvoltarea microorganismelor nocive care favorizeaza aparitia poftelor alimentare pentru produse nesanatoase. La aceasta concluzia a ajuns cercetatoarea Giuliana Noratto, care-si prezinta studiul in revista de specialitate „Food Chemistry”.

 

Practic, merele ajuta la restabilirea echilibrului bacterian in tractul digestiv. Astfel, este redus riscul aparitiei inflamatiilor, care sunt asociate cu un risc ridicat de obezitate.

 

Persoanele supraponderale si obeze prezinta un dezechilibru bacterian la nivelul sistemului digestiv. Schimabrea acestuia, asadar restabilirea echilibrului prin alimentatie readuce sistemul digestiv la starea de normalitate pe care o gasim la persoanele care au o greutate corporala normala in raport cu inaltimea.

 

Iar marul poate remedia aceste dezechilibru prin compusii nedigerabili in stomac, prin fibrele si polifenolii care fermenteaza in colon.

 

Conteaza, insa, ce fel de mere mancam! Cele mai eficiente in restabilirea echilibrului bacterian la nivelul sistemului digestiv sunt merele verzi, dar si cele Golden.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *