Search for content, post, videos

Dieta specială după Paște. Cum să te cureţi după ce vei fi mâncat copios

Dieta specială după Paște. Așa scapi rapid de kilogramele în plus, după mesele copioase

Dieta specială după Paște. Nutritioniștii spun că toxinele acumulate de sărbătorile pascale ne fac să ne simțim mai lipsite de poftă de viață. Motivul? Corpul nostru consumă din ce în ce mai multă energie ca să le elimine.

La începutul unei cure de detoxifiere a organismului poate apărea balonarea. Însă aceasta nu este decât lupta alimentelor bune cu toxinele care le răscolește puternic.

Dieta specială după Paște. Cum scapi rapid de kilogramele în plus?

Peștele se mănâncă cu salată. Dacă mănânci pește, specialiștii recomandă să nu-l consumi cu cartofi, orez sau pâine. Combinarea lor îngreuneaza digestia și produce fermentație, fapt ce favorizează apariția toxinelor.

În schimb, îl poți combina cu fasole verde, roșii, spanac, vinete și dovlecei, toate gătite la abur sau la cuptor. Dacă totuși alegi să consumi carne albă cu cartofi, le poți consuma cu o salată. Ea ajută la drenarea ficatului.

Citește și: Horoscop de Paște 2022. Cele 3 zodii care vor da marea lovitură anul acesta

Cum să te cureţi după ce vei fi mâncat copios?

Cartofii, fierți sau la abur. O altă regulă importantă ține de modul în care combini legumele bogate în amidon, cum sunt fasolea, orezul și cartofii. Nutriționiștii recomandă să fie preparați la abur sau fierți cu puțin ulei de măsline și serviți cu o salată. Acest lucru ajută la digestie și la asimilarea vitaminelor și a mineralelor în corp. Nu este recomandat să combini cartofii cu pâine sau orez, la aceeași masă, dacă vrei ca mâncarea să nu pice greu la stomac sau… pe cântar!

Fructele elimină toxinele. Este important de reținut faptul că fructele trebuie mâncate proaspete. Ele conțin fibre care ajută la eliberarea toxinelor din intestine, mai ales dacă sunt consumate dimineața, pe stomacul gol. Obiceiul de a mânca fructe la sfârșitul mesei este nesănătos, deoarece combinate cu alte alimente perturbă digestia și astfel se pierd majoritatea vitaminelor.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *