Search for content, post, videos

Dieta Scarsdale de 14 zile

Aceasta dieta a fost creata de Herman Tarnower, fondator al "Scarsdale Medical Center" Tarnower care a analizat cu atentie multe tipuri de diete si a notat efectele pozitive si efectele negative si a reusit sa obtina dupa o lunga perioada dieta Scarsdale de 14 zile.

Principalul avantaj al dietei este faptul ca organismul va adopta un alt stil de alimentatie care il va ajuta sa elimine surplusul de kilograme fara a-l pune in pericol iar acest fapt va duce la o schimbare a metabolismului ceea ce inseamna ca va veti mentine silueta ulterior mult mai mult timp si mai usor.

Micul dejun pentru fiecare zi a saptamanii:

o felie de paine integrala, simpla, fara unt sau margarina;

o jumatate de grapefruit sau ananas ori mango sau pepene galben.

o cafea sau orice tip de ceai, neindulcit si fara lapte sau frisca

Luni

La pranz: orice combinatie de felii de carne rece de curcan, porc sau pui; rosii fierte sau inabusite si cafea, ceai sau apa

La cina: fructe de mare sau orice tip de peste (exclus peste gras); grapefruit; salata de legume si verdeturi; si ceai, apa sau cafea fara zahar, frisca sau lapte.

Marti

La pranz: salata de fructe iar combinatia este la alegerea dumneavoastra si cafea sau ceai, fara zahar, frisca sau lapte.

La cina:  o felie de carne slaba facuta la gratar; salata obtinuta din telina, varza de Bruxelles, castraveti, masline, salata verde si rosii si ceai, apa sau cafea, fara zahar, frisca sau lapte.

Miercuri

La pranz: salata de peste, de preferat somon sau ton, cu ulei si masline; la alegere, grapefruit sau pepene galben. Trebuie sa fie de marimi medii spre mici. Ceai, apa sau cafea, fara zahar, frisca sau lapte.

La cina:  se poate opta intre peste sau fructe de mare, friptura de miel fara grasime sau carne de pui ori curcan; salata de rosii cu salata verde, telina si castraveti si  ceai, apa sau cafea fara zahar, frisca si lapte.

Joi

La pranz: doua oua, de orice tip, cu conditia sa nu folositi grasime la pregatirea acestora;

se poate introduce branza de vaca, fara grasime; rosii inabusite ori taiate sau fasole; o felie de paine integrala prajita si ceai, apa sau cafea fara zahar, frisca sau lapte.

La cina: carne de pui (fara piele si grasime) la gratar sau inabusita;  spanac, fasole sau ardei verde, in cantitati cat mai mari si ceai, apa sau cafea fara zahar, frisca si lapte.

Vineri

La pranz: felii subtiri din branzeturi diverse, cu un continut de grasime cat mai mic; spanac dupa bunul plac; o felie de paine, prajita si ceai, apa sau cafea fara zahar, frisca sau lapte.

La cina: peste la gratar sau inabusit la cuptor; puteti manca o salata de legume proaspete. Combinatia este la libera alegere; o felie de paine integrala, prajita si ceai, apa sau cafea fara zahar, frisca si lapte.

Sambata

La pranz: salata de fructe si ceai, apa sau cafea fara zahar, frisca si lapte.

La cina: friptura la gratar din carne de pui sau curcan; salata verde sau una de rosii, dupa gust si ceai, apa sau cafea fara zahar, frisca si lapte.

Duminica

La pranz: friptura la gratar de carne de pui sau de curcan; ca garnitura puteti merge pe morcovi, broccoli sau rosii;  ca fruct, puteti consuma grapefruit si  ceai, apa sau cafea fara zahar, frisca si lapte.

La cina:  carne de vita fiarta; salata din rosii, telina si castraveti dar si din salata verde; varza de Bruxelles se poate introduce in meniu fara probleme si ceai, apa sau cafea fara zahar, frisca si lapte.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *