Vara ne bate la usa, motiv pentru care daca vrei sa ai o silueta de invidiat iti propunem dieta macrobiotica. Este considerata a fi o dieta greu de tinut, dar eficienta pentru a topi kilogramele in plus.
Dieta macrobiotica a fost dezvoltata in Japonia si reprezinta un stil de viata, mai exact, combina alimentatia cu atitudinea fata de mancare si viata. Asadar, in cazul acestui regim este musai sa consumi legume, fructe, seminte, cereale integrale, germeni, dar si peste slab. Totusi, alimentele trebuie consumate intr-o stare cat mai apropiata de cea naturala, gatite pe aburi sau la cuptor.
In cazul acestei diete sunt interzise, insa, alcoolul, cafeaua, zaharurile, ceaiul negru, faina alba, condimente foarte iuti ori emulgatorii.
Conform unor specialisti, dieta macrobiotica clasica trebuie sa contina cereale integrale, mai ales orez brun (50-60 la suta), legume si chiar alge marine (25-30 la suta), fasole, peste, nuci, seminte, fructe, supa miso, dar si supe preparate din ingredientele de mai sus.
In ceea ce priveste cerealele integrale, puteti consuma rau, mei, secara, porumb, hrisca si alte cereale integrale. Fulgii de ovaz, pastele, painea, produsele de patiserie si alte tipuri de fainoase pot fi consumate doar ocazional, iar in fiecare zi consumati cel putin doua castroane de supa pe zi.
Condimentele permise sunt: sarea de mare, otetul de orez brun, radacina rasa de ghimbir, muraturi, seminte prajite de in, praz si este deosebit de important sa consumati cel putin opt pahare de apa pe zi.