Search for content, post, videos

Dieta franceza

Dieta franceza este una dintre cele mai usoare diete, in sensul ca poate fi tinuta de oricine, indiferent de conditie.

Aceasta dieta este bazata pe mancare pe care suntem obisnuiti sa o consumam zilnic si este eficienta in primul rand datorita cantitatilor mici ale portiilor si a combinatiei dintre branzeturi si vinuri rosii.

Insa, deita frantuzeasca nu presupune numai schimbarea meniului ci si a intregului stil de viata. Avand in vedere ca cina se ia la o ora tarzie, de obicei intre ora 20.00 si 23.00, stilul de viata trebuie sa devina un pic mai activ.

Asadar, pe langa dieta in sine, este indicat sa ne obisnuim sa avem plimbari regulate si dese si sa consumam foarte multe lichide.

Aceasta dieta, spre deosebire de dieta alba sau dieta tibetana, aceasta dieta poate fi tinuta in continu, nefiind periculoasa pentru organism.

DIETA:

Micul dejun

La micul dejun aveti voie sa consumati portii de maxim 300 de grame care sa contina mere, cornuri, suc de mere, un ou fiert, doar o felie de pane prajuta si doar 80 de grame de branza. Puteti consuma aceste alimente in orice combinatie, insa trebuie sa fiti foarte atente la gramaj.

PRANZ

La pranz puteti consuma maxim 400 de grame din combinatii ale acestor alimente: Salata de varza, peste fiert, un cartof fiert, piept de pui la gratar, 200 de grame de legume fierte. Dupa masa de pranz, cosnumati 250 de mililitri de vin rosu, dulce.

CINA

Pentru cina, care trebuie luata dupa ora 20 si inainte de ora 23, aveti voie sa consumati maxim 200 de grame de alimente. Puteti alege cobinatii intre alimente precum struguri, paine neagra, branza, maxim 150 de grame, piept de pui, maxim 150 de grame, cartofi fierti. Dupa cina consumati iar 250 de mililitri de vin rosu.
Dieta franceza este foarte eficienta datorita taninului, substanta gasita in vinul rosu, care are rol de a imbunatati metabolismul. Nu uitati ca este nevoie si de miscare pentru ca aceasta dieta, care se tine pe termen lung, sa functioneze.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *