Search for content, post, videos

Descoperire: Margarina ne poate face mai agresivi

Sunt nenumarate motive pentru care poti fi un pachet de nervi, dar te-ai gandit vreodata ca si margarina ar putea fi de vina?

Un studiu recent efectuat de cercetatorii Universitatii din California arata ca unul dintre acizii grasi din compozitia margarinei ii poate face pe consumatori mai agresivi.

In ultimul deceniu tot mai multe persoane au inlocuit untul cu margarina. Pe deoparte, este mai usor de utilizat, nu se intareste in frigider, fiind usor de intins pe paine. Pe de alta parte, este vegetala si contine mai putina grasime decat untul.

Cu toate acestea, margarina aduce cu sine o multime de alte dezavantaje asupra carora oamenii de stiinta ne-au tot atras atentia in ultimii ani.

Cel mai recent studiu vizeaza un acid gras din continutul acesteia, care predispune la agresivitate. Cercetarea a fost efectuata de echipa doctorului Beatrice Golomb, de la Universitatea din California, SUA.

Ea a atras atentia ca dietele care contin mai mult din acest acid provoaca celor care il consuma o stare mai mare de agresivitate. Astfel, ei sunt predispusi mai mult la agresivitate si la irascibilitate, sustine dr. Golomb, citata de publicatia britanica Daily Mail.

In urma studiului efectuat asupra 945 de persoane cu diete diferite, specialistul american a concluzionat ca, margarina nu ar trebui servita cel putin in scoli si in inchisori, pentru a reduce riscul unor incidente violente.

De altfel, dezavantajele consumului de margarina a determinat si lantul de fast-food-uri McDonalds sa treaca la folosirea altui ulei pentru a reduce aportul acizilor grasi periculosi pentru sanatate.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *