Search for content, post, videos

De ce unele persoane slabesc mai usor decat altele

Indiferent de greutatea corporala, unele persoane reusesc sa slabeasca mai usor, mai repede decat altele, iar motivul se gaseste in structura lor biologica.

 

Cercetatorii de la Phoenix Epidemiology and Clinical Research Branch (PECRB) au reusit sa descopere de ce unele persoane slabesc mai usor decat altele, rezultatele studiului lor fiind publicate anul acesta in revista de specialitate „Diabetes”.

 

Cand persoanele supraponderale sau obeze reduc cantitatea de alimente ingerate zilnic, raspunsul metabolic difera la fiecare in parte, a explicat Susanne Votruba, cercetatoare la PECRB. In timp ce factorii ce tin de stilul de viata – spre exemplu cate exercitii fizice face un om pe zi sau pe saptamana – pot diferi, acestea nu pot fi singurul motiv pentru care unele persoane slabesc mai usor si altele mai repede.

 

Totul tine practic de biologia personala. Unele metabolisme sunt mai „insetate” de energie decat altele, astfel ca ard mai repede caloriile decat altele, generand un proces la rapid de slabire decat altele. Potrivit medicului Martin Reinhardt, pur si simplu unele persoane trebuie sa „munceasca” mai mult pentru a slabi decat altele.

 

Insa aceasta constatare nu inseamna ca persoanele cu metabolismul lent au sanse reduse de slabi. Dimpotriva!

 

Rezultatele cercetarii arata cat de importanta este dieta personalizata si nu numai. Este mai important sa cunosti omul care are o problema, o boala, decat problema sau boala in sine. In felul acesta, poti stabi un diagnostic, un tratament si un stil de viata, in general, potrivit persoanei in cauza.

 

In procesul de slabire, nutritionistul este esential, caci, dupa efectuare unor seturi de analize, specialistul vorbeste cu fiecare persoana in parte, ii afla obiceiurile si posibilitatile organismului, putandu-i astfel stabili un regim alimentar personalizat care sa ofere acestuia cele mai bune rezultate.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *