Consideri ca bananele cu pete sunt dezgustatoare si le arunci fara a ezita? Ei bine, este timpul sa pui capat acestui obicei deoarece bananele cu pete ajuta la reducerea riscului de cancer.
Iata cateva motive pentru care majoritatea fructelor sunt mai bune coapte. Cand sunt coapte iti ofera cele mai multe vitamine, minerale si antioxidanti. Ba mai mult, contin enzime necesare pentru o digestie buna.
A incercat sa mananci fructe crude si te-ai ales cu o durere de stomac? Acesta este un semn clar ca nu contin enzimele digestive vitale!
Conform unui studiu din Japonia este o idee buna sa optezi pentru banane cu pete negre deoarece sunt foarte coapte.
Bananele foarte coapte contin cantitati impresionante de nutrienti care te protejeaza impotriva tumorilor canceroase.
Proteina din banane care te protejeaza impotriva cancerului este asemanatoare lentinanului. Lentinanul este administrat intravenos in spitale pentru a trata cancerul.
Consumul mai multor banane cu pete negre pe zi face miracole. Acest obicei iti ofera o cantitate mare de proteina care combate cancerul. Expertii spun ca este usor sa tratezi cancerul atunci cand se afla in primele stagii, insa cine are nevoie de tratament cand poti preveni aparitia acestuia cu ajutorul bananelor?
Iata alte beneficii pe care ti le ofera bananele coapte:
– Reduc tensiunea arteriala
Multumita continutului impresionant de potasiu din banane, tensiunea arteriale ridicata poate fi scazuta in mod natural.
– Iti imbunatatesc starea de spirit
Bananele contin triptofan, un aminoacid care ajuta la ridicarea nivelului de serotonina din creier. Acesta este motivul pentru care consumul de banane poate ajuta la combaterea depresiei.
– Iti dau energie
Deoarece bananele contin carbohidrati benefici si vitamina C, acestea iti pot oferi energie, ajutandu-te sa fii productiva.