Search for content, post, videos

De ce mananci mai mult cand consumi alcool in exces

Consumatorii „consecventi” de bauturi alcoolice nu prea au patratele pe abdomeni si nu-i de mirare! Insa nu sunt de vina doar bauturile alcoolice bogate in calorii goale, ci si stilul alimentar care este afectat tocmai de consumul ridicat de alcool.

Un grup de cercetatori spanioli a evaluat obiceiurile in materie de consum de alcool si stil alimentar a peste 12.000 de persoane. Principala concluzie: persoanele care consuma alcool in mod iresponsabil sunt mai predispuse la a avea si stiluri alimentare nesanatoase, haotice. Mai exact, obiceiurile proaste precum a nu manca fructe si legume, a sari peste micul dejun si a opta mai des pentru produse de tip junk si fast food sunt mai frecvente in randul celor care depasesc masura cu bauturile alcoolice, spre deosebire de cei care isi limiteaza consumul de alcool in limita de bun-simt „Beau, dar ma opresc cand simt ca ma ametesc”.

De altfel, observatiile stiintifice au aratat ca alcoolul determina cumva omul sa manance mai mult si sa faca alegeri alimentare proaste. Spre exemplu, un studiu efectuat in Marea Britanie a implicat doua grupuri de voluntari: unii au consumat 350 de militri de bauturi non-alcoolice, iar altii au consumat 350 de militri de bauturi cu continut de alcool relativ scazut. Chiar daca aportul caloric al celor doua tipuri de bauturi era similar, cei care au baut alcool au consumat cu 30% mai mult mancare decat ceilalti.

Pe de alta parte, o alta cercetare efectuata, de data asta, de cativa oameni de stiinta olandezi a aratat ca oamenii care consuma alcool la masa ating mai greu sensatia de satiete, motiv pentru care mananca mai mult, decat cei care nu consuma alcool la masa.

Totodata, sunt slabe sanse bei alcool si sa ti se faca pofta de o salata de cruditati! Un studiu efectuat la Universitatea americana Purdue a aratat ca pana si consumul moderat de alcool sporeste sensibilitatea papilelor gustative, mai cu seama in ceea ce priveste produsele sarate si bogate in grasimi. Nu-i de mirare ca pizza si cartofii prajiti se numara printre principalele alegeri alimentare la o bere!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *