Search for content, post, videos

De ce este atat de greu sa dai jos ultimele trei kilograme

Indiferent cat de multe kilograme au dat jos, multe femei se plang ca „ultimele trei kilograme” sunt cel mai dificil de eliminat. Iata motivele!

 

Fie ca au slabit 15 kilograme, fie ca trebuie sa dea jos doar trei-cinci kilograme, multe femei recunosc ca „ultimele kilograme” sunt cel mai dificil de eliminat de pe silueta. Iar acest aspect este cauza de propriul organism.

 

In momentul in care acesta a fost scutit de un numar mare de kilograme, necesita timp sa se acomodeze cu noua forma, mai ales daca slabirea a avut lor intr-un timp relativ scurt, asadar mai mult de trei-patru kilograme pe luna. Astfel ca intra in „defensiva”.

 

Majoritatea curelor de slabire, mai ales cele care nu implica si efort fizic, duc la incetinirea metabolismului. Cu cat metabolismul este mai lent, asadar arderile mai putin rapide, cu atat slabesti mai greu.

 

In momentul in care ai tinut o cura de slabire o perioada mai lunga de timp de doua saptamani, regim care a implicat o oarecare forma de infometare (chiar daca a fost ocazionala), organismul a intrat in „defensiva” si si-a incetinit metabolismul tocmai pentru a face fata „agresiunii”, „lipsei hranei”.

 

Acesta este un proces natural care dateaza inca de la inceputurile omenirii, cand hrana se obtinea greu si organismul a gasit metode de supravietuire. Astfel, arderile sunt mai lente, motiv pentru care ultimele trei kilograme nu se mai duc la fel de usor ca primele zece sa zicem.

 

In cazul persoanelor care practica si sport, se prea poate ca antrenamentul sa nu mai fie eficient, ca musculatura si, in general, organismul sa se fi obisnuit cu efortul fizic depus, astfel ca workout-ul doar mentine musculatura, nu mai duce si accelerarea suficienta a metabolismului si la arderea grasimilor.

 

Pe de alta parte, o femeie care a tinut cura de slabire si a reusit sa dea jos mai multe kilograme, ramanand doar trei-patru de eliminat la final, trebuie sa dea dovada si de sinceritate cu sine insasi, caci la final de regim alimentar de slabire multe sunt tentate „sa se strice” consumand, chiar si in cantitati mici, produsele alimentare preferate care au fost interzise in timpul curei.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *