Search for content, post, videos

De ce ar trebui sa mancam fulgi de ovaz in fiecare zi

Stim cu totii cat de important este sa mancam cereale cat se poate de des, pentru sanatatea intregului organism si pentru a beneficia de o masa intr-adevar hranitoare. Cerealele determina o placuta senzatie de satietate si ajuta digestia.

Celor care nu s-au convins inca de importanta schimbarilor in bine in alimentatie le vom prezenta motivele pentru care fulgii de ovaz, aceasta hrana simpla si ocolita pe nedrept, le poate imbunatati viata.

Fulgii de ovaz contin fibre solubile si insolubile

Fibrele solubile formeaza un gel vascos care scade nivelul colesterolului si stabilizeaza nivelul zaharului in sange. Fibrele insolubile previn constipatia si asigura functionarea optima a intestinelor.Fulgii de ovaz sunt, deci, o binecuvantare pentru inima si pentru colon.

Constituie un mic dejun usor si echilibrat

O cana de fulgi de ovaz contine 150 de calorii, patru grame de fibre solubile si insolubile si sase grame de proteine. Pentru o portie de proteine si mai consistenta putem sa combinam fulgii de ovaz cu untul de arahide. O masa atat de consistenta la prima ora a diminetii ne va tine departe de gustarile nehranitoare care ne-ar putea tenta pana la ora pranzului: covrigi, biscuiti, ciocolata. In plus, fulgii de ovaz contin multe minerale, precum tiamina (adica vitamina B1), magneziu, fosfor, zinc, mangan, seleniu si fier.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *