Search for content, post, videos

Curcubeul din farfurie: Ce beneficii ne aduc alimentele in functie de culori

Cu totii stim ca verdele nu trebuie sa lipseasca din farfurie intr-o zi normala, insa sunt importante toate celelalte culori. Vrei sa ai un corp frumos si armonios datorita dietei zilnice? Adauga culori in farfurie pentru a evita problemele de sanatate si cele legate de aspectul fizic.

Consumul de alimente de diferite culori ne asigura in mod cert o piele stralucitoare, o silueta mai subtire si ne ajuta sa luptam impotriva bolilor, sustine nutritionista Linda Foster, scrie The Mirror.

Violet. Produse precum afinele, smochinele, prunele, strugurii, vinetele, varza rosie si chiar vinurile rosii contin niveluri ridicate de antioxidanti puternici, cum ar fi resveratrolul si antocianinele. Antocianinele ne pot proteja impotriva bolilor de ficat, reduc tensiunea arteriala si lupta contra imbatranirii premature, in timp ce resveratrolul poate reduce riscul de boli cardiace si cancer si

imbunatateste memoria. Afinele sunt un aliat si in lupta contra cresterii in greutate.

Portocaliu. Portocalele, morcovii, dovleceii, cartofii dulci, piersicile, ardeii si dovleacul sunt pline de betacaroten (antioxidant), precum si un alt carotenoid numit beta-cryptoxanthin. Betacarotenul ne protejeaza vederea, pielea si poate preveni aparitia cancerului. Beta-cryptoxanthina are beneficii asupra tractului respirator si reduce inflamarile cauzate de artrita.

Citeste mai mult pe rtv.net

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *