Search for content, post, videos

Cum te ajuta amenajarea bucatariei sa slabesti enorm! Trucuri pe care nu le-ai fi banuit

Alimentele sunt cele care ingrasa, insa si modul in care iti sunt organizate bucataria si frigiderul te pot impinge sa mananci mai mult decat trebuie.

Fructele si legumele sa fie cele mai accesibile

Gandeste-te care este locul cel mai accesibil din bucatarie, pe langa care invariabil treci si de unde ti-e usor sa apuci lucruri. Acolo nu trebuie sa ai niciun produs alimentar in afara de fructe si legume. Poate este bufetul pe care sta cuptorul cu microunde, poate este masa de bucatarie. Indiferent care este locul cel mai accesibil, acolo trebuie sa ai mereu un bol cu fructe si legume deja spalate si curatate, daca e cazul. In felul acesta, vei consuma mai multe fructe si legume tocmai pentru ca vor fi la indemana si nu vei mai fi nevoita sa deschizi frigiderul, sa cauti in sertar un morcov, sa-l speli, sa-l cureti, sa-l mai speli o data si asa mai departe. Cu cat un aliment este mai la indemana, cu atat mananci mai mult din el. Asigura-te ca acest aliment este un fruct, nu o punga de chipsuri.

Mananca salata inainte de cina

Seara, cand vii acasa lihnita de foame, mananca mai intai o salata. Poti chiar sa-ti iei mai multe salate, sa le cureti, sa le speli si sa le lasi in boluri mari pentru ca, atunci cand iei masa, sa fii nevoita doar sa le asezonezi. Inainte de cina, mananca un bol mare de salata. Aceasta umfla stomacul cu un minimum de calorii, motiv pentru care vei manca mult mai putin din restul preparatelor.

Pune-ti ustensilele de masurat pe masa

Asigura-te ca ai ustensilele de masurat, fie ele si linguri sau cupe, la indemana. Nu le tine in sertar caci, cel mai probabil, acolo vor ramane, iar tu vei masura “ochiometric” cantitatea de mancare pusa in farfurie. In cele mai multe cazuri, “ochiometric” inseamna mai mult decat are nevoie corpul tau. Astfel ca este indicat sa ai lingurile, cantarul, cupele si alte ustensile de masura intotdeauna la indemana, pe masa unde-ti pui de mancare in farfurie.

Fa-ti pachete cu gustari

Intre mese chiar este indicat sa iei o mica gustare. Aceasta poate fi o banana, dar si o covrigei din faina integrala, alune, fructe sau chiar popcorn. Dar, ca sa te asiguri ca nu mananci mai mult decat trebuie (doar e gustare, nu masa), ia-ti cateva ore pentru a-ti face pachete cu gustari. Spre exemplu, indicat este sa mananci 50 de migdale sau alune de padure (neprajite, cel mult coapte) pe zi, 50 de grame insemnand aproximativ un pumn. Fa-ti pachete cu cate un pumn de migdale si cand vrei o gustare scoate pachetul, nu punga de migdale, caci cu siguranta vei manca mai multe din ambajalul initial, decat din pachetul de gustare.

Umpleti congelatorul cu fructe si legume congelate

Cand ai ocazia, ia-ti cantitati mai mari de fructe si legume si pune deoparte la congelator. In felul acesta poti sa le scoti oricand ai pofta de un smoothie, cand vrei sa-ti asezonezi iaurtul simplu sau ovazul.

Arunca mancarea nesanatoasa

Indiferent cat de mult incerci sa slabesti, daca nu renunti la mancare nesanatoasa nu vei reusi. Ca sa-ti sporesti sansele de a te lasa de produse alimentare care ingrasa, nu le mai cumpara si arunca ce ai in casa. Fa cadou ciocolatele din bufet, gemul, inghetata, biscutii si sucurile, daca nu te lasa inima sa le arunci. La urmatoarea sesiune de cumparaturi, nu le mai achizitiona. Daca nu ai in jurul tau mancare nesanatoase, sunt mult mai putine sanse sa ti se faca pofta de ele.

Foloseste farfurii mai mici

Cu cat farfuria este mai mare, cu atat ne punem mai multa mancare. Daca ne limitam la a pune doar doua linguri de mancare intr-o farfurie mare, vom avea impresia ca nu ne saturam. Insa doua linguri mari de orez intr-o farfurie mica nu mai par atat de mici. Este o chestiune pur psihologica la mijloc. Inlocuieste-tei farfuriile mari cu unele de dimensiuni mai mici si vei manca mai putin fara sa ai impresia ca faci un efort in acest sens.

Gateste in cantitati mai mari

Si ce daca doar tu mananci supa de pui? Nu inseamna ca trebuie sa-ti faci doar doua portii. Gateste pentru mai multe zile mancare. Fie ca este supa, ciorba, legume la cuptor sau orice altceva preparat in casa cu foarte putin ulei, prepara in cantitati mai mari. In felul acesta vei avea si a doua zi ce sa mananci seara si chiar ai putea sa-ti iei dimineata la pachet, pentru a nu-ti cumpara produse nesanatoase de la magazin sau de la tonomatul cu chipsuri si sendvisuri de la serviciu.

Mananca doar portia in fata

Cand te asezi la masa, asigura-te ca ai in fata ta doar farfuria de mancare si atat. Nu lasa pe masa tot cosul de paine, ci pune-ti pe un servetel doar doua felii. Nu lasa branza, mezelurile sau orice alta produs alimentar pe masa, pe langa farfuria cu portia ta. Vei fi tentata sa iei o gura si din aia, si din aia, si din aialalta, oferind organismul mai multe mancare, dar si mai multe calorii decat are nevoie.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *