Search for content, post, videos

Cum sa mancam la munca fara sa ne ingrasam

Multe dintre femei abia-și mai aduc aminte când au luat ultimul prânz sănătoasă, cu mâncare gătită, șezând la o masă.

Majoritatea meselor de pranz sunt luate la birou, in fata calculatorului sau a teancurilor de hartoage care trebuie rezolvate. Fara sa ne dam seama, mancam cantitativ mai mult si calitativ mai prost. Cum putem sa ne imbunatatim pranzurile luate la serviciu?

Cand luam masa la serviciu, la birou, rareori ne deconectam de ritmul de lucru. Preocupate de altceva, infulecam in graba si nu ne mai dam seama cand suntem satule. Chit ca ne-ar fi fost indeajuns trei sferturi din masa de pranz, daca o mancam la birou, cel mai probabil o vom consuma pe toata. Creierul nostru nu mai stie sa spuna Stop, caci nu apuca sa genereze senzatia de satietate pana la terminarea mesei.

Un studiu efectuat recent de o echipa de cercetatori de la Universitatea Wageningen din Olanda arata ca putem da jos cateva kilograme bune daca avem mai multa grija cum luam pranzul zi cu zi.

In urma rezultatelor cercetarii, oamenii de stiinta ne recomanda sa luam imbucaturi mai mici daca vrem sa reducem aportul caloric fara sa flamanzim.

Practic, cu cat imbucaturile sunt mai mici, cu atat masa dureaza mai mult. Acest lucru are doua beneficii: creierul are timp sa ajunga la starea de satietate, iar in acel moment noi vom fi satule, dar fara sa fi terminat toata mancarea pentru ca nu ne-am grabit si am luat guri mici.

Cu toate acestea, atat cercetatorii olandezi, cat si nutritionistii au atras atentia ca cea mai buna solutie este, de fapt, respectarea orei de pranz: sa ne alocam o ora pe zi, in timpul programului, in care sa mancam, dupa cum prevede, de altfel, si legea la programul full-time: o ora pauza la opt ore de munca. Din pacate insa, prea putine persoane chiar isi iau acea ora libera si prefera sa manance la birou.

De ce femeile slabesc mai greu decat barbatii?

Dieta de opt ore

 

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *