Search for content, post, videos

Cum sa mananci cu 40% mai putin

Potrivit unui studiu realizatde doua echipe de cercetatori din Germania si Suedia, exista o metoda prin care este posibila ca persoanele cu probleme de greutate sa manance cu 40% mai putin.

Metoda nu presupune niciun fel de dieta ci este, mai degraba, o metoda care se adreseaza subconstientului.

Asadar, se pare ca solutia antiobezitate are la baza ideea ca oamenii asociaza culoarea rosie cu un pericol sau cu o interdictie. Pornind de la aceasta idee, cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care mananca din farfurii rosii au tendinta sa consume cantitati mici de alimente. Acelas lucru se pare ca se intampla si in cazul bauturilor. Pentru a confirma teoria, au fost studiati 41 de studenti.

Acestora le-a fost dat sa bea ceai din cani albastre si din cani rosii. Studentii au baut cu 44% mai putin ceai din cestile rosii. Alte 109 persoane au primit cate zece covrigei pe trei tipuri de farfurii: rosii, albastre si albe. Participantii la studiu au mancat mai putini covrigei de pe farfuriile rosii.  Acum, cei care au realizat studiul incearca sa convinga producatori de mancare sa foloseasca ambalaje rosii pentru alimentele nesanatoase.

 

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *