Search for content, post, videos

Cum sa faci fata tentatiilor junk-food

In ultimii ani au aparut la fiecare colt de strada tot felul de patiserii si shaormerii, magazinele McDonald’s, KFC sau Burger King sunt si ele omoniprezente, asa ca, pentru cei mai multi dintre noi, este aproape imposibil sa reziste in fata tentatiilor alimentare.

In plus, la televizor sau radio suntem asaltati cu reclame la aceste produse daunatoare sanatatii, iar pozele culinare din social media contribuie din plin la amplificarea procesului.

Intrebarea ce vine firesc intr-o astfel de situatie este cum putem face fata acestui mod de alimentatie.

Incearca sa ai o alimentatie cat mai diversificata

Potrivit studiilor facute de specialistii in nutritie consumul de junk-food reduce apetitul pentru alte tipuri de mancare. Practic, consumand foarte des acest tip de mancare intri intr-un cerc vicios si nu mai simti nevoia de a manca sanatos.

Cel mai bine este sa ai o dieta echilibrata, bazata pe multe fructe si legume, lactate si cereale integrale. Ocazional, poti consuma si produse junk, fara insa a face un obicei din acest lucru.

Respecta un plan concret de cumparaturi

Cand mergi la cumparaturi de mancare incearca sa iti treci pe o lista toate alimentele de care ai nevoie si respecta apoi planul! Vei vedea cat de usor iti va fi sa excluzi din meniu alimentele ce te ingrasa si iti pun sanatatea in pericol.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *