Search for content, post, videos

Cum sa faci cele mai bune gogosi. Ingredientul secret care le face pufoase

Vrei un desert delicios si usor de preparat? Gogosile sunt mereu la indemana. Iata o reteta pentru “gogosi perfecte”, sunt mereu moi, pufoase si fragede.

Ingrediente:500 g faina
3 oua mari
3 linguri zahar
2 linguri unt
1 lingura drojdie
sare dupa gust
lapte cat cuprinde
100 g zahar pudra
1 pliculeţ zahar vanilat
coajă de lamaie
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Intr-un vas adanc se face o dospeala dintr-o ceasca de lapte caldut (nu fierbinte!), drojdia, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se amesteca usor si se lasa la cald, sa creasca.

Faina se pune intr-un castron adanc de framantat, iar in mijloc se face o gropita. In mijloc de toarna maiaua, se amesteca usor cu degetele, apoi se adauga restul ingredientelor, scrie feellikecooking.ro.

Coca se lasa la crescut, la cald, intr-un castron acoperit cu folie alimentara.

Dupa aproximativ o ora, timp in care coca si-a dublat volumul, se intinde o foaie groasa, de aproximativ un deget. Cu ajutorul unui pahar sau al unei cani se decupeaza din foaie bucati rotunde. Gogosile se lasa inca 5-10 minute la dospit, pe blatul pudrat cu putina faina, cat sa nu se lipeasca.

Intre timp se incinge uleiul. Gogosile se prajesc pe ambele parti. Cand au capatat o culoare aramie, se scot pe un prosop de hartie si se lasa sa se raceasca.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *