Search for content, post, videos

Condimentele si curele de slabire. Cum te ajuta si ce fel de afecteaza

Condimentele sunt utile in curele de slabire dar excesul dauneaza grav sanatatii. Insa, un consum moderat dar constant de condimente contribuie activ la reglarea organismului  si la obtinerea unei vitalitati crescute.

Datorita unor prejudecati, multa lume crede ca a tine o cura de slabire implica automat consumul unor alimente fara gust.

Chilli, curry sau piper, toate aduc un plus de savoare diferitelor feluri de mancare care se potrivesc cu aceste condimente.

In bucataria romaneasca chilli sau curry au inceput sa fie utilizate dupa  1989, iar in prezent se bucura de o mare popularitate in randul doamnelor si domnisoarelor pasionate de mancarurile condimentate.

Te vei intreba: „cum pot sa slabesc mancand feluri de mancare condimentate?”. Asa cum este, de altfel, firesc sa gandesti, vei asocia gastrita sau ulcerul cu mancarea picanta si nu vezi rostul unei cure de slabire utilizand condimente. In urma unor studii recente s-a descoperit ca  puteti slabi, si chiar foarte mult, cu ajutorul condimentelor. Cheia succesului in aceasta metoda este sa evitati excesul.

Cum te ajuta condimentele in cura de slabire?

In multe situatii, persoanele supraponderale au o problema la nivelul metabolismului, in sensul ca arde grasimile greu si au suficient timp la dispozitie sa se depuna pe corp.

Condimentele, utilizate rational, ajuta metabolismul sa fie mai rapid si corpul va arde grasimile repede si nu vei mai pune kilograme nedorite.

In acelasi timp, condimentele te ajuta sa scapi si de grasimea deja existenta, tot prin acelasi principiu al cresterii ratei metabolice. Mai mult decat atat, condimentele iti provoaca senzatia de saturatie, astfel incat nu vei mai avea o pofta de mancare de nestavilit, care, la randul ei, te-ar conduce in final, incet dar sigur, catre o ingrasare necontrolata.

Cum actioneaza condimentele?

Daca analizam ardeiul iute vom afla ca ajuta foarte mult la arderea grasimilor si, totodata, la reducerea apetitului consumatorului. Piperul negru, iarasi intens folosit , vedem ca are un efect antibacterian si observam, in acelasi timp, ca este un puternic antioxidant natural care, in multe situatii, ajuta foarte mult sistemul imunitar.

Consumul de condimente este interzis persoanelor cu probleme de sanatate de tipul unei gastrite, ulcer sau alte iritatii la nivelul stomacului sau intestinelor si se recomanda sfatul unui medic nutritionist sau specialist in afectiunile respective.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *