Search for content, post, videos

Ciupercile – secretul unui corp sanatos si suplu

Nutritionistii spun ca ciupercile sunt alimente bogate in substante de care corpul nostru are nevoie pentru a-si mentine sanatatea si energia. Au un gust inconfundabil si pot fi gatite in multe feluri.

Consumul de ciuperci e avantajos pentru organism din mai multe puncte de vedere. Ciupercile ne scapa de stres Mai putin cunoscut despre ciuperci este faptul ca sunt bogate in vitamina B: riboflavina (vitamina B2), vitamina B3 si acid pantotenic (vitamina B5). Vitaminele B lucreaza impreuna si participa la indeplinirea multor functii ale organismului. Ele asigura functionarea normala a creierului si a sistemului nervos. Deficitul de vitamina B se manifesta prin stres, anxietate, iritabilitate si lipsa de concentrare. Simptomele lipsei de vitamina B pot fi ameliorate prin consumul de ciuperci si de alimente care contin aceasta substanta nutritiva.

Vitamina B e o substanta solubila care nu poate fi depozitata in corpul nostru si de aceea trebuie sa fie consumata in fiecare zi. Ea se gaseste si in germenii de grau, in cerealele integrale, in drojdie si in legume. Ciupercile ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *